Cvetković: Možemo da iznenadimo, verujte u nas

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da njegova ekipa u drugu fazu Evropskog prvenstva odlazi rasterećena.

Izvor: MLJ

Utorak, 16.01.2018.

23:04

Cvetković: Možemo da iznenadimo, verujte u nas
EPA/ANTONIO BAT

Rukometaši Švedske pobedilI su u Splitu selekciju Hrvatske sa 35:31 i tako ipak odveli već "otpisanu" Srbiju u drugu fazu Evropskog prvenstva.

"Ja razmišljam isto kao što sam razmišljao pre dva sata. Bio sam zadovoljan onim što smo uradili, i dalje sam prezadovoljan. Rasterećeni odlazimo u drugi krug", rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Srbija je ranije u utorak upisala prvu pobedu u Grupi A protiv Islanda od 29:26, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Jovice Cvetkovića da već tada ostvare plasman dalje jer su morali da pobede sa četiri gola.

"Orlovi" su morali da sačekaju kraj meča Hrvatske i Švedske i da se nadaju porazu domaćina šampionata Evrope, što se na kraju i dogodilo.

"Ovim rezultatom Švedske i Hrvatske, pokazali smo da igra protiv Švedske nije bila ni malo naivna i da je postojao neki kvalitet u našoj igri, izgubili smo 30:25, a imali smo šansu i da ih pobedimo", rekao je Cvetković.

Srbija dalje ide kao trećeplasirana ekipa iz Grupe A i u narednu fazu ne prenosi niti jedan bod. Švedska je zauzela prvo, a Hrvatska drugo mesto i prenose četiri odnosno dva boda. Grupa A se u drugoj fazi ukršta sa Grupom B iz koje su prošli Francuska, Norveška i Belorusija i svi skupa se "sele" u Zagreb.

"Drago mi je što smo prošli u drugi krug, drago mi je zbog igrača, zbog našeg napora i truda koji smo uložili da prevaziđemo sve probleme koje smo imali. Odlazimo rasterećeni u drugi krug i nemojte da mislite da ne možemo da iznenadimo. Prema tome, veruje u nas", poručio je na kraju selektor Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: