Cvetković: Sudili nam probijanje kog nije bilo

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković kaže da je tužan i žali što je njegovoj ekipi falio gol u pobedi nad Islandom 29:26 za siguran prolazak grupe na EP.

Izvor: MLJ

Utorak, 16.01.2018.

21:16

Cvetković: Sudili nam probijanje kog nije bilo
EPA / ANTONIO BAT

Srbiji je bila potrebna pobeda sa četiri gola razlike, ali "Orlovi" mogu dalje ako Švedđani pobede ili remiziraju sa Hrvatima.

Cvetković je poručio i da ne veruje da Švedska može da iznenadi Hrvatsku kako bi prošla u drugu fazu Evropskog prvenstva.

"Pobedili smo, ali smo tužni. Imali smo utakmicu u rukama, mogli smo da obezbedimo plasman u sledeću rundu Evropskog prvenstva. Ne znam zašto se to događa, ali ponovo su nas sudije oštetile i sudile, probijanje Obradovića kojeg nije bilo... Izgubili smo šansu za prolazak, ali dobili smo mnogo za budućnost ovom pobedom nad Islandom", rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

Pivotmen Mijajlo Marsenić, za razliku od selektora, nada se podvigu Švedske.

"Najviše žalim zbog lošeg ulaska u drugo poluvreme. Prvo odigramo odlično, Cupara fenomenalno brani i onda u prvih 10 minuta drugog dela primi sedam golova. Srećan sam zbog pobede i moram da čestitam momcima, a sada možemo samo da se nadamo da će Šveđani nešto da urade", kaže Marsenić.

Njegov saigrač Stefan Vujić teško je podneo što je zbog povrede izostao u porazima od Hrvatske (32:22) i Švedske (30:25).

"Verujte mi da nikome nije bilo teže nego meni. Toliko sam se radovao prvenstvu, bio u sjajnoj formi i onda mi se desi tako banalna povreda, ali i to je sastavni deo sporta. Stvarno mi je žao što je tako ispalo, ali barem smo pobedili ovu utakmicu. Momcima čestitam na sjajnoj borbi, sad čekamo utakmicu Hrvatske i Švedske pa šta bude", kazao je Vujić.

Meč između Hrvatske i Švedske je počeo u 20 sati i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: