Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju

Golden Stejt Voriorsi savladali su Klivlend Kavalirse kao gosti u velikom derbiju NBA lige – 118:108.

Izvor:

Utorak, 16.01.2018.

05:00

Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju
Getty Images

Aktuelni šampioni naneli su i drugi poraz najvećem rivalu ove sezone, prelomivši meč u svoju korist krajem treće i početkom poslednje deonice.

Domaćin je bolje počeo, predvođen fenomenalnim Lebronom Džejmsom, koji je ubacio 16 poena već u prvoj četvrtini, ali je ponovo do izražaja došla 'duža' klupa, odnosno veći broj raspoloženih startera u timu Stiva Kera.

Blistao je Kevin Durent sa 32 poena (5/10 za dva, 4/6 za tri), osam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte, a ništa lošiji nije bio ni Stefen Kari sa 23 poena, uz takođe osam asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Ogroman doprinos, kao i uvek, dao je Drejmond Grin sa 11 poena, 16 skokova, devet proigravanja i dve blokade, dok je Klej Tompson dodao 17 poena. Lebron je meč završio sa 32 poena (12/16 za dva, 0/2 za tri), osam skokova, šest asistencija, četiri rampe i tri ukradene lopte, ali su ga na pravi način ispratili samo Kevin Lav i Ajzea Tomas.

Lav je pored 17 poena imao i sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije, dok je I.T. ubacio 19 poena i imao četiri uspešna dodavanja, ali uz loš procenat šuta iz igre (7/14 za dva, 1/7 za tri).

Dvocifren je bio samo još Dvejn Vejd sa 10 poena, sedam skokova i pet asistencija s klupe.

Voriorsi su zabeležili 13. trijumf u nizu, drugi nad Klivlendom ove sezone, dok su ujedno produžili sve dublju krizu Kavsa koji su poraženi četvrti uzastopni put, odnosno čak osmi u poslednjih deset susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: