Opet te sudije - Vuja stao na gol, remi Slovenaca

Rukometna reprezentacija Slovenije odigrala je nerešeno sa Nemačkom u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, 25:25.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 15.01.2018.

20:30

Opet te sudije - Vuja stao na gol, remi Slovenaca
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Slovenija je bila bolja i tokom meča vodila i sa pet, šest golova prednosti (14:8) u prvom poluvremenu.

Nemci su još jednom pokazali svoj mentalitet, nisu odustajali i gol po gol su stizali Sloveniju.

Vid Kavtičnik je postigao gol s krila za 19:15 i delovalo je da Slovenci na dvadeset minuta do kraja imaju kontrolu. Usledila je serija Nemačke koja je za šest minuta izjednačila na 19:19.

Tada se ušlo u neizvesnu završnicu meča i igralo se gol za gol. Slovenija je preko Blaza Janca u poslednjim sekundama dala gol za pobedu. Nemci su imali vremena tek da odu do centra. Umešale su se sudije koje su procenile da je Blagotinšek zasmetao, dobio je crveni karton, a Nemačka pravo niotkuda sedmerac. Tobijas Rajhman je bio precizan i Nemačka je izjednačila. Na gol je u tim trenucima stao i Veselin Vujović, ali je morao da se pomeri. Najbolji strelci su bili Miha Zarabec sa pet, Borut Mačkovšek sa četiri koliko su imali i Blagotinšek i Janc.

Kod Nemaca je Uve Genšajmer bio najbolji sa sedam, a Rajhman i Groecki su dali po četiri.

U grupi D, Španija je bila bolja od Mađarske 27:25. Španci su pogađali sa svih strana, pa su čak četvorica igrača imala po četiri gola - Valero Rivera, Aleks Dujšebaev, Aitor Arino i Adrijan Figeras.

Kod Mađara je prvi strelac bio Bence Banhidi sa šest, Zolt Balog je dao pet, a Mate Lekai četiri pogotka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: