Nova vest
Fudbal 2

6.5.2024.

14:05

Alegri kritikuje: Vlahović, Kjeza i Ken nisu bili u formi

Fudbaleri Juventusa ni četverti meč zaredom u Seriji A nisu ostvarili pobedu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Isabella Bonotto / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Odigrali su sa Romom nerešeno (1:1), pa je ekipa ne tri kola pre kraja na trećem mestu sa 66 bodova.

Nezadovoljni su mnogi u Torinu, posebno navijači, a priča se stalno o odlasku Masimilijana Alegrija.

Po završetku susreta bilo je očigledno da nije zadovoljan igrom svojih izabranika, a nije poštedeo ni reprezentativca Srbije, Dušana Vlahovića.

"Naravno da smo mogli više da uradimo i otuda žalimo. Ipak, fudbal zna da bude grub i ponekad ne ide kako ste zamislili. Pali smo posle poraza kod kuće od Udinezea. Očigledno da je Inter bolji od nas, imao je sve vreme prednost od 12 do 14 bodova. Prirodno je da na kraju usporimo. Bio je i niz incidenata kada je Milik bio isključen, Dušan Vlahović, Ken i Kjeza nisu bili u dobroj formi, povređdio se i Rabio, Mekeni je iščašio rame… Sve su to nepovoljne okolnosti za nas", rekao je Alegri.

Smatra da je veliki problem ove sezone zbog sredine terena.

"Ako pogledate veziste, Lokateli, Rabio, Mekeni, svi su se povređivali, onda smo izgubili Pogbu i Fađolija zbog suspenzija, oni bi svakako bili od pomoći. Čak i to što Pol nije bio sto odsto spreman, njegovo prisustvo od pola sata na terenu je zastrašujuće za protivnika. Kao dete sam naučio da je sredina taj sektor koji čini da tim igra skladno. Inspiriše napadače i štiti odbranu. Morali smo da igramo sa istim veznjacima sve vreme", zaključio je Alegri. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu