Deklasirani i Pevci, Pep se šali sa Premijer ligom

Fudbaleri Mančester sitija nastavili su da dominiraju Premijer ligom, ubedljivom pobedom nad Totenhemom u 18. kolu – 4:1.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

20:19

Deklasirani i Pevci, Pep se šali sa Premijer ligom
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Siti je ponovo pokazao klasu u duelu u kojem je ostatak Premijer lige tražio spas, ali ’Pevci’ nisu imali šanse da zaustave pobednički niz ’Građana’.

Pep Gvardiola slavio je i protiv petog rivala iz "velike šestorke", produživši rekord na 16 uzastopnih trijumfa u engleskom šampionatu.

Igrao se 14. minut, kada je Ilkaj Gindoan odlično odreagovao u šesnaestercu Sparsa, nakon kornera Sanea i glavom matirao Lorisa za 1:0. Ostao je Nemac potpuno sam u srcu kaznenog prostora, a Gvardiola savršeno iskoristio neigranje dvojice standardnih štopera ’Sparsa’.

’Građani’ su nastavili da pritiskaju, francuski golman spasao ih je desetak minuta kasnije, a tek u 36. je Totenhem prvi put pripretio – udarac Kejna otišao je pored stative.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bismo u drugom gledali istu sliku – gosti su se malo oslobodili pritiska, ali je to trajalo tek desetak minuta, da bi krenuli furiozni napadi Sitija. Neverovatne prilike propustili su Sane i Sterling, pre nego što je Kevin De Brejne duplirao vođstvo.

Rešio je odličan kontranapad i asistenciju Gindoana, bukvalno probivši Lorisa na liniji.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Samo pet minuta kasnije, Vertongen obara sunarodnika De Brejnea u svom kaznenom prostoru, odgovornost je preuzeo Žesus, ali je pogodio stativu. Na odbitak je odmah naleteo Sterling, imao je prazan gol, ali ga je drugi put na utakmici prebacio.

Ipak, u 80. minutu Sane probija po levoj strani, proigrava Sterlinga na suprotnoj, koji lako šalje loptu u nebranjenu mrežu za 3:0.

U nadoknadi vremena, isti igrač postiže još jedan gol, za potpuni debakl Totenhem Sparsa na ’Etihadu’ i potvrdu dominacije Sitija.

Utešni gol za Sparse postigao je Kristijan Eriksen, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Siti je i dalje bez poraza u Premijer ligi i prvi je na tabeli sa 52 boda, odnosno ima čak 14 bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda, koji svoj meč 18. kola igra u nedelju.

Totenhem je upisao peti poraz i sada je na sedmom mestu sa 31 bodom.

Mančester siti u narednom kolu dočekuje Bornmut, dok Totenhem gostuje Barnliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: