Majami: Fonjini šokirao Nišikorija. Nadal lako

Fabio Fonjini napravio je iznenađenje u četvrtini finala Mastersa u Majamiju eliminisavši trećeg nosioca Keija Nišikorija – 6:4, 6:2.

Izvor:

Četvrtak, 30.03.2017.

08:43

Majami: Fonjini šokirao Nišikorija. Nadal lako
Getty Images

U drugom susretu odigranom prethodne večeri, Španac Rafael Nadal bez većih problema izbacio je domaćeg predstavnika Džeka Soka, takođe u dva seta – 6.2, 6:3.

Duel Italijana i Japanca trajao je nešto više od jednog časa, 69 minuta, a neizvesnosti je bilo samo u prvom setu.

Fonjini je prvi stigao do brejk, za vođstvo od 3:1, i potom došao u priliku da svojim servisima potvrdi vođstvo. Međutim, odigrao je očajan gem, Nišikori je iskoristio drugu od tri vezane brejk lopte, ali je onda on propustio priliku da se u potpunosti vrati u prvi set.

Četrdeseti igrač sveta nastavio je u istom ritmu, nošen pozitivnim ishodom prvog dela susreta, pa je i drugi set otvorio oduzetim servisom rivalu.

Ovoga puta je bez većih problema sačuvao stečenu prednost i sa nova dva brejka potvrdio najbolji rezultat sezone.

Upravo će se Nadal i Fonjini boriti za veliko finale, dok su preostala dva susreta četvrtine finala na programu u četvrtak – najpre će Rodžer Federer igrati protiv Tomaša Berdiha, a posle njih će na teren Aleksander Zverev i Nik Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: