Portland "diše za vratom" Jokićevom Denveru

Košarkaši Portlanda i Dalasa zabeležili su pobede i tako zadržali korak za Denverom u borbi za plej-of mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Izvor: ÐN

Petak, 24.03.2017.

08:16

Portland
Photo by Doug Pensinger/Getty Images)

Portland je kod kuće rutinski pobedio Njujork 110:95 i tako došao do 33. pobede u sezoni, odnosno sada ima jednu manje od Denvera, koji se nalazi na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of.

Blejzerse je do pobede predvodio Dejmijen Lilard sa 30 poena, dok je Si-Džej Mekolum postigao 20. Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić doprineo je trijumfu sa 16 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Njujork je igrao bez povređenog Karmela Entonija, a najefikasniji u timu bio je Kristaps Porzingis sa 18 poena. Dalas je kod kuće uspeo da pobedi LA Klipers sa 97:95 i tako došao do 31 pobede, odnosno ima jednu više od Nju Orleansa i dve manje od Portlanda. Meverikse su do trijumfa predvodili Set Kari sa 23 poena i Harison Barns sa 21. San Antonio je kod kuće pobedio Memfis sa 97:90 i tako prišao Golden Stejtu na dve pobede zaostatka pred njihov okršaj sledeće nedelje, koji potencijalno može da odluči o prvom mestu Zapada i najboljem skoru u ligi.

Lamarkus Oldridž postigao je 23 poena, dok je Kavaj Lenard dodao 19 za 55. pobedu Spursa u sezoni. Tim iz Teksasa sada ima dve pobede manje od Golden Stejta, sa kojim igra sledeće srede. Ove dve ekipe imaju ubedljivo najbolji učinak u NBA, pošto trećeplasirani tim Zapada, Hjuston ima 49 pobeda, a četvrta Juta 44. Na Istoku najbolji učinak imaju Klivlend i Boston sa po 46 pobeda. Toronto je kod kuće pobedio Majami sa 101:84, tako da tim sa Floride nije uspeo da uveća svoju prednost na osmom mestu Istoka u odnosu na pratioce. Hit sada ima 35 pobeda, odnosno jednu više od Čikaga i Detroita, odnosno, tri više od Šarlota. Bruklin je kod kuće pobedio Finiks sa 126:98 i tako prvi put u sezoni vezao dve pobede. NBA – rezultati:
Bruklin Nets – Finiks Sans 126:98
Majami Hit – Toronto Reptors 84:101
Dalas Meveriks – LA Klipers 97:95
San Antonio Spars – Memfis Grizlis 97:90
Portland Trejl Blejzers – Njujork Niks 110:95

Istočna konferencija

Screenshot (nba.com)
.

Zapadna konferencija

Screenshot (nba.com)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: