Pejčinović želi u političare, već priča o ratu

Bivši fudbaler OFK Beograda, Rada i Crvene zvezde, trenutno štoper moskovske Lokomotive Nemanja Pejčinović planira da posle fudbalske počne političku karijeru.

Izvor: AK

Petak, 24.02.2017.

20:25

Pejčinović želi u političare, već priča o ratu
Foto: Getty images

Pažljivo prati situaciju u domovini, a s obzirom na napetu atmosferu na Balkanu ističe da se ljudi plaše novog rata.

"Konflikti i dalje postoje, mada ako ih i bude bilo biće ograničeni samo na prostor Kosova i Metohije, koje bi moralo da bude pod srpskom vlašću", istakao je Pejčinović za ruske medije.

On bi kao političar želeo da bude veza između Srbije i Rusije, u koju je stigao 2014. iz Francuske.

"Prvo da završim fudbalsku karijeru. Ali samo mogu da kažem da je situacija u svetu prilično ozbiljna. A ko zna šta će tek biti za pet godina? Jedno sigurno znam: ako uđem u politiku biću advokat prijateljstva Srbije i Rusije. Duhom smo bliski. Braća Sloveni. To je to. Usput, u Srbiji živi dosta Rusa. A i za mene je Moskva, zaista dom", rekao je Pejčinović.

Pejčinović očekuje da igra profesionalno još bar pet-šest godina, a nema nameru da ode u Kinu koja je uvek opcija.

"U Kinu bih išao samo ako bi mi organizam poručio da više ne mogu da igram na najviše nivou. Ali generalno, u životu se ne vodim samo finansijama. Imam i druge ambicije", zaključio je srpski fudbaler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: