Novak 'zakasnio' na meč, pa došao do Nadala!

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Rimu, pošto je savladao 37. tenisera sveta Tomaža Belučija sa 0:6, 6:3, 6:2.

Izvor: SO

Četvrtak, 12.05.2016.

19:25

Novak 'zakasnio' na meč, pa došao do Nadala!
Getty Images

U četvrtfinalu će se Novak sastati sa Rafaelom Nadalom, u petak u popodnevnim časovima - od 14.00 igraju Mari i Gofan, a posle njih sledi derbi dana.

Biće to 49. duel Novaka i Nadala, srpski teniser vodi sa 25-23, uključujući i deset trijumfa u poslednjih 11 okršaja.

Novak je u prvom setu bio neprepoznatljiv, prvi put od 2012. godine izgubio je set ’sa nulom’, a to mu se desilo ukupno deveti put u karijeri.

Dobio je ovacije publike posle osvojenog prvog gema na početku drugog seta, a Đoković je potpuno zaboravio zbivanja u prvom setu i zaigrao je bolje – servis mu je proradio, konačno je uhvatio ritam sa osnovne linije i počeo je da kontroliše veći broj poena.

Niz grešaka Belučija u šestom gemu doneo je Novaku ključni brejk u drugom setu, a do kraja je u preostala dva gema na svoj servis izgubio samo poen. Već na startu trećeg seta Đoković je napravio brejk i do kraja većih problema nije bilo i Đoković je meč završio za sat i 37 minuta.

Na kraju je Novak imao 10 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, dok je Beluči upisao 14 direktnih poena i 27 grešaka.

Dan u Rimu bio je prilično sadržajan – videli smo eliminaciju Federera, uzbudljivu pobedu Nadala, neverovatan poraz Berdiha, Vavrinkin kiks...

Tok meča:

Getty Images
Novak je slabo počeo meč, već u prvom gemu napravio je četiri greške, mahom forhendom, i Beluči je napravio brejk. Đoković je bio potpuno van svakog ritma – sledeća dva gema Novak je izgubio bez osvojenog poena, pa je Beluči vodio sa 3:0, uz dva brejka prednosti.

Iako je u narednom gemu Brazilac vezao dve greške, naredna četiri poena je osvojio i poveo je sa 4:0.

Novak je na početku petog gema iz besa zabio loptu forhendom u mrežu iz sve snage, a iako je imao šansu da dođe do svog prvog gema, Beluči je zaigrao rasterećeno i došao je do novog brejka agresivnom igrom – 5:0.

Ubrzo je Beluči priveo set kraju, prvi put od 2012. Novak je izgubio set sa 6:0.
Getty Images
Dugo je trajalo mučenje i u prvom gemu drugog seta, ali je onda Novak napokon uzeo svoj prvi gem – usledile su ovacije, a Novak je našao snage i da se nasmeje i otpozdravi.

Đoković je zaigrao bolje, ali Belučiju je samopouzdanje poraslo i odlično je servirao, pa Novak nije dolazio do prilike za brejk. Ipak, sigurnije je čuvao svoje gemove i poveo je sa 3:2.

Ipak, sigurnije je čuvao svoje gemove i poveo je sa 3:2, a u šestom gemu Novak je dočekao nekoliko grešaka Brazilca i došao je do dve vezane brejk lopte. Već na prvoj Beluči je odservirao duplu grešku (4:2).

U sledeća dva gema na svoj servis Novak je izgubio samo jedan poen, bolje se kretao i posledično je počeo čistije da udara lopticu – 6:3.
Getty Images
Đoković je delovao motivisanije, energičnije, bodrio je sebe posle dobrih poena, a takvih je bilo sve više. Bolje je riternirao, forhendi su ga slušali, došao je do brejk lopte, a onda se fantastično branio i dočekao je grepku suparnika u 30 udaraca dugoj razmeni.

Novak je bez izgubljenog poena dobio sledeći gem, a onda se i Beluči upisao u trećem setu i održao neizvesnost – 2:1.

Beluči se nije predavao, ponovo je za nijansu podigao nivo igre i borba se rasplamsala – Brazilac je sjajnim drop šotom došao do 15:30 pri Novakovom vođstvu 3:2. Usledile su dve razmene visokog intenziteta iz kojih je srpski teniser izašao kao pobednik, a onda je sjajnim forhendom poveo sa 4:2.

Tada je splasnuo Belučijev otpor, pošto je Novak u narednom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, a onda je i priveo meč kraju za 97 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

388 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: