Za sve postoji prvi put – Mesi igrač meseca

Fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je za najboljeg igrača u Španiji prošlog meseca, što mu je prvi put u karijeri.

Izvor: JT

Petak, 12.02.2016.

23:31

Za sve postoji prvi put – Mesi igrač meseca
Getty Images

Ta nagrada se dodeljuje od sezone 2013/14, a zanimljivo je da petostruki osvajač Zlatne lopte nijednom od prethodna 22 puta nije bio laureate.

28-godišnji argentinski fudbaler je konačno dobio nagradu pošto je postigao šest golova na pet utakmica Primere u januaru.

Mesijev veliki rival Kristijano Ronaldo je u dresu Reala osvojio tu nagradu dva puta otkako je uvedena u septembru 2013. godine.

Po dve nagrade su osvojili i fudbaleri Atletika Dijego Godin i Antoan Grizman, kao i napadač Sosijedada Karlos Vela.

Mesi je, inače, tek drugi fudbaler Barselone koji je dobio tu nagradu posle Nejmara, kojem je to pošlo za rukom u novembru.

Najbolji fudbaler sveta je upisao ‘het-trik’ protiv Granade, a bio je strelac u duelima sa Atletik Bilbaom, Malagom i Atletikom, a Barselona je slavila na četiri od pet mečeva u prvom mesecu 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: