Anu oscilacije odvele u poraz

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrto kolo WTA turnira u Majamiju, pošto je poražena od Sabine Lisicki u dva seta.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 30.03.2015.

01:37

Default images
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Ivanovićeva je odigrala još jedan meč pun oscilacija koje su je na kraju i koštale, pa je Lisicki slavila rezultatom 7:6(4), 7:5.

Ana je loše igrala važne poene, a problem su joj predstavljali periodi meča u kojem je pravila loše odluke i imala mnogo grešaka.

Ovo je bio ukupno šesti međusobni duel dve teniserke, a Nemica je sada smanjila na 4-2 u pobedama. Ona će u borbi za četvrtfinale igrati sa Italijankom Sarom Erani koja je posle preokreta eliminisala Garbinje Mugurusu iz Španije.

Srpka teniserka krenula je brejkom, da bi stečenu prednost već u sledećem gemu izgubila. Lisicki je servirala za 1-0 kada se Ana vratila i izborila taj brejk, ali je to bilo sve što je mogla da učini. Drugi set počeo je slično kao prvi – brejk i vođstvo od 4:1.

Ipak, usledio je novi pad u igri koji ju je koštao gubitka brejka, a onda i čitavog meča.

Na kraju, Ana je imala 26 direktnih poena i 36 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Lisicki bio 29:23. Ivanovićeva je napravila 6 duplih servis grešaka i realizovala samo 4 od 12 brejk lopti.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.157.160 dolara, a titulu brani Serena Vilijams.

Tok meča:

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Nemica je svojim servisom otvorila meč, a posle duple servis greške bilo je 30:30. Tada je Lisicki pogodila forhend viner i dobar početni udarac i povela sa 1:0.

Ana je krenula nesigurno, promašila je dva vezana servisa pre nego što joj je protivnica greškama poklonila dva poena. Usledila je fenomenalna defanziva Sabine i mali aut, pa dobar servis za 1:1.

Već u sledećem gemu Ivanovićeva je izvršila veliki pritisak na protivnicu – duboko je slala riterne, iznudila dve greške, a onda sjajnim drop šotom došla do tri vezane brejk lopte. Nemica je prve dve spasla direktnim poenima iz forhenda, ali je kod treće Ana ušla u teren kod riterna i povela sa 2:1.

Međutim, stečena prednost nije dugo trajala. Nemačka igračica pogodila je dva vinera po dijagonali i veoma brzo došla do 15:40. Ana je spasla prvu, a kod druge je Sabine prekinula poen i čelendž je pokazao da je bila u pravu – 2:2.

Činilo se da će izgubljeno srpska teniserka lagano vratiti kada je forhend riternima izborila dve brejk lopte. Ipak, počela je da srlja sa napadima i Lisicki je povela sa 3:2. Igra Ane Ivanović bila je u padu, ali joj je rivalka u važnim trenucima šestog gema pomogla da se vrati i izjednači na 3:3.

Ono što nije uspela da uradi nekoliko minuta pre toga, Lisicki je učinila pri rezultatu 4:3. Napravila je brejk, a onda imala priliku da servira za set. Ipak, Ivanovićeva je podigla nivo igre, a forhend riternima nastavila da muči protivnicu. Posle jednog takvog iznudila je grešku i smanjila na 5:4.

Dobrim servisima za nepun minut je vezala tri poena, a onda ponovo stala. Sabine je pogodila dva forhenda, pa je posle greške Srpkinje bio djus. Ipak, Ivanovićeva se izvukla servisom na 5:5.

Obe igračice uspele su da dobiju po gem na svoj servis i otišlo se u taj brejk. Dodatni gem Nemica je mnogo bolje otvorila, da bi posle vinera riternom povela sa 4:1. Ana je vratila mini brejk, ali nije uspela da se vrati i izgubila je set posle 58 minuta – 7:6(4).

Izgubljeni set na neki čudan način pozitivno je delovao na Ivanovićevu – bez izgubljenog poena otvorila je set, a onda na mreži iskoristila drugu brejk loptu. Ponovo je stigla do 40:0, a onda dvema brejk loptama vratila rivalku u gem. Ova je to prihvatila i vezala tri sjajna udarca za ribrejk – 1:1. Iako je izgubila prednost, bilo je primetno da je Ana raspoloženija na terenu, zbog čega je i igrala rasterećeno. Napravila je brejk, a onda ga brzo materijalizovala. Posle nekoliko minuta loše igre Lisicki je uspela da se stabilizuje i smanji na 4:2.

Period dobre igre nije dugo potrajao – usledio je onaj lošiji u kojem su se greške i loše odluke nizale. Nekoliko forhenda Ivanovićeva je pogrešila, što je Sabine kaznila i vratila brejk. I u sledećem gemu oslanjala se na slabiju igru srpske reprezentativke i izjednačila na 4:4.

Tada je odlučila da dodatno pritisne Anu – krenula je da izlazi na mrežu, a jedan takav poen doneo joj je izjednačenje na 30:30. Još nekoliko puta igralo se na razliku, pre nego što je Lisicki izbacila forhend u aut za 5:4.

Opet je brzo Nemica dobila svoj servis gem, a potom i napravila brejk. Konstantno je pritiskala Anin bekhend, često igrala niske slajs udarce na koje Ivanovićeva nije imala odgovor. Forhendima je gradila poene, a posle greške Srpkinje došla je u priliku da servira za meč – 6:5.

To je i učinila i na kraju slavila sa 7:6, 7:5 posle nešto manje od sat i 50 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: