Metalac namučio Partizan u Valjevu

Košarkaši Partizana savladali su Metalac 83:72, posle dosta problema na gostovanju u Valjevu, u 18. kolu ABA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 17.01.2015.

18:50

Default images
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Partizan je ispustio 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, Metalac je sredinom treće četvrtine prvi put poveo, ali u završnici nije imao snage da iznenadi srpskog šampiona.

Crno-beli su ostvarili petu uzastopnu pobedu i izjednačili se sa trećeplasiranom Cedevitom na deobi trećeg mesta sa po 11 pobeda, ali Zagrepčani u nedelju gostuju jednom od najgorih timova lige Igokei.

Partizan je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Milan Mačvan sa 15 poena (6/7 dva). Sjajno je odigrao Aleksandar Pavlović sa 14 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok su po 13 ubacili Nikola Milutinov (8sk), Dragan Milosavljević i Đorđe Gagić.

U dresu Metalca blistali su Marko Ljubičić sa 19 poena uz po 5 skokova i asistencija, te Dušan Kutletić sa 16 poena i 4 ukradene lopte.

Partizan je silno krenuo, poveo 11:2, Metalac se posle tajm-auta ekspresno vraća, ali crno-beli u nastavku meča predvođeni povratnikom Edom Murićem stižu do 14 poena prednosti (36:22).
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
U završnici poluvremena Murić postaje nervozan zbog odluka sudija, pravi dva faula, dobija i tehničku, što potpuno remeti ritam meča, a to domaćin koristi i smanjuje zaostatak na sedam poena razlike (45:38).

U trećem periodu Metalac je agresivnom igrom u odbrani, pre svega na centrima Partizana, preokrenuo situaciju na parketu, te serijom koševa Kutčešića i Ljubičića stigao do preokreta i prvog vođstva (49:48).

Usledila je izjednačena borba do sredine poslednje četvrtine, kada domaćin gubi snagu, što Pavlović, Milosavljević i Andrić trojkom pretvaraju u novu dvocifrenu prednost crno-belih i konačnu pobedu.

Partizan u sledećem kolu dočekuje pretposlednji tim lige Igokeu, dok Metalac čeka Union Olimpiju, rivala crno-belih u borbi za plej-of.

Tok meča:

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Crno-beli meč otvaraju preko Milana Mačvana, koji postiže prva dva koša i najavljuje novu blistavu partiju. Usledila je trojka Milosavljevića, te koš Tepića i zakucavanje Pavlovića za 11:2 za Partizan posle četiri minuta igre.

Đokić traži tajm-aut kojim preokreće situaciju, njegovi igrači prave seriju 7:0 koju zakucavanjem kompletirao Jevtović i podiže Halu sportova na noge (9:11).

Pavlović sa penala prekida nalet domaćina, a posle koša Mačvana, postiže i trojku te opet odvodi Partizan na +9 (18:9). Metalac opet ne dozvoljava gostima da se potpuno odlepi, nakon koša Ljubičića Malešević ubacuje trojku za povratak u egal.

Crno-beli iskusno koriste brzopletost domaćina u nastavku, te zakucavanjem Murića opet stiču osetnu prednost. Slovenac je postigao prvi koš posle višenedeljne pauze, a potom posle koša Jošila, pogađa i trojku za prednost Partizana posle prve četvrtine – 25:17.
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Murić nastavlja sjajnu seriju košem na startu druge četvrtine za prvu dvocifrenu prednost Partizana. Jevtović pokušava da održi Metalac u igri, ali Gagić, Milosavljević novom trojkom i Milutinov podižu prednosti na maksimalnih 14 poena (36:22).

Domaćin je agresivnom igrom tražio novi povratak u egal, Partizan serijom koševa iz reketa održava stečenu prednost, ali posle tajm-auta Vujoševića Metalac podiže nivo igre i serijom 5:0 smanjuje zaostatak.

Usledio je žešće duel Murića i Jevtovića prilikom borbe za poziciju u reketu, što je dovelo do kraćeg prekida u Valjevu. To je zagrejalo atmosferu u hali, a Slovenac nije uspeo potpuno da se smiri, pa je novim jačim startom napravio novi faul, a potom dobio i tehničku grešku zbog protesta.

Ljubičić sa penala smanjuje na -9, a potom Kutlešić trojkom iz ugla potpuno vraća domaćina u meč. Tepić je pet sekundi pre kraja sa penala prekinuo seriju Metalca, i doneo Partizanu solidnih sedam poena prednosti na poluvremenu – 45:38.
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Domaćin sjajno otvara drugo poluvreme, Todorović trojkom pokreće seriju 11:3 za potpuni preokret u Valjevu. Sjajna odbrana, te dva koša Ljubičića u nizu doneli su Metalcu prvo vođstvo na meču, 49:48. Mačvan sa dva koša u nizu prekida seriju domaćina i umiruje atmosferu u Hali sportova.

Jevotvić i Pavlović nastavljaju rezultatsku klackalicu, da bi posle sjajne blokade Gagića nad Maleševićem na šutu za tri poena, Milosavljević pogodio i vratio Partizanu kontrolu nad rezultatom (56:53).

Međutim, puni samopouzdanja, domaći igrači nastavljaju sjajno da pariraju crno-belima, pa Jevtović trojkom i Lljubičić sa poludistance donose novi preokret (60:58). U finišu perioda Partizan sa pet poena Milutinova u nizu vraća prednost pred poslednjih deset minuta – 63:60.
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Poslednju četvrtinu Partizan otvara novim poenima Milutinova i košem Murića za +7, ali Kutlešić i Majstorović brzo vraćaju domaćina u novi egal (67:65). Domaćin je bio u egalu do 69:68, a onda Pavlović postiže dva koša, Milosavljević još jedan, te Partizan stiže do 76:70, tri minuta pre kraja.

Igrači Metalca očigledno istrošeni velikom borbom u trećem periodu polako gube dah, a Mihajlo Andrić postiže svoju prvu trojku na meču i odvodi Partizan na nedostižnih deset poena razlike (81:71).

Tačku na novu pobedu Partizana, petu uzastopnu, a 11. u sezoni, stavlja Dragan Milosavljević sa poludistance za konačnih 83:72.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: