Kup: Voša sigurna, krah Zvezde

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Slobodom sa 1:0, dok je najveće iznenađenje priredio Rad, eliminisavši Crvenu zvezdu.

Izvor: JT

Sreda, 29.10.2014.

18:10

Default images

Novosađani, koji brane titulu u najmasnovnijem takmičenju, imali su težak posao protiv Užičana, ali su slavili golom Alivodića sa 1:0.

Alivodić je bio strelac u sedmom minutu, a iako se činilo da će Vojvodina rutinski odraditi posao, gosti su pružili veliki otpor, ali nije uspela da dođe do preokreta.

Rad je protiv Zvezde slavio sa 1:0, a jedini gol na toj utakmici, koja je iz bezbednosnih razloga odigrana na stadionu Obilića na Vračaru, postigao je bivši igrač ‘crveno-belih’ Slavko Perović.

Trener Zvezde Nenad Lalatović posle te utakmice je rekao da je njegov tim imao problema sa realizacijom. S druge strane, strateg 'Građevinara' Milan Milanović istakao da bi rado menjao prolazak u Kupu za bod u nedeljnom duelu dva tima u Jelen Superlige.

U preostalim utakmica plasman dalje obezbedili su Spartak, Jagodina, niški Radnički i Voždovac.

Najuzbudljivije bilo je u Gornjem Milanovcu, gde je Voždovac, koji je od 34. minuta igrao sa desetoricom igrača prošao dalje posle penala. I Metalac je imao igrača manje, ali od 89. minuta, a gosti iz Beograda su dobili penal seriju sa 5:4. Penali su rešili meč i u Nišu, gde je Radnički pobedio Inđiju posle penala sa 4:1.

Spartak je pobedio Proleter sa 2:0 golovima Lukića i Plavšića, dok je Jagodina bila sigurna protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu sa 3:0.

Preostale dve utakmice osmine finala biće odigrane 19. novembra, zbog zaostale utakmice sedmog kola između Partizana i OFK Beograda. ‘Crno-beli’ tada dočekuju Slogu, dok ‘Romantičari’ na Karaburmi igraju sa Čukaričkim.

Kup Srbije, osmina finala

sreda, 29. oktobar:
Spartak – Proleter 2:0
Lukić 11, Plavšić 14
Radnički 1923 – Jagodina 0:3
Lepović 22, Arsenijević 38, Mitošević 53
Radnički – Inđija 1:0 (penalima 4:1)
Rad – Crvena zvezda 1:0
Perović 50
Vojvodina – Sloboda 1:0
Alivodić 7
Metalac – Voždovac 0:0 (penalima 4:5)
sreda, 19. novembar:
OFK Beograd – Čukarički 13.00
Partizan – Sloga 13.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: