Albanija šokirala Portugal!

Fudbaleri Albanije iznenadili su Portugal na startu kvalifikacija, pošto su golom Bekima Baljaja slavili sa 1:0 u Lisabonu.

Izvor: SO

Nedelja, 07.09.2014.

22:39

Default images

Portugalci su propustili nekoliko odličnih šansi, ali bez Kristijana Ronalda nisu mogli ni do boda.

Tomas Miler bio je najzaslužniji za pobedu Nemačke nad Škotskom 2:1, dok je Gibraltar u prvoj zvaničnoj utakmici izgubio od Poljske kod kuće 7:0. Finska je preokretom savladala Farska Ostrva 3:1, a Rumunija je slavila u Grčkoj 1:0.

Portugal je bio bolji u prvom poluvremenu, pritiskali su domaći Albance, ali nisu uspevali da postignu vodeći gol. Ono što nije njima, jeste gostima u 52. minutu – Roši je prošao po desnoj strani i centrirao, a fudbaler Slavije iz Praga Bekim Baljaj uhvatio je volej sa desetak metara i smestio je loptu u levi ugao gola Ruija Patrisija.

Tim Paula Benta krenuo je još jače ka golu gostiju – Nani je bio neprecizan, potom je Orta pogodio prečku, a zatim je i Nani promašio vrlo dobru priliku. Korneri su se nizali, dobru šansu imao je i Pepe, ali su Albanci odoleli i došli su do neverovatne pobede.



Nemačka je povela u 18. minutu – Sebastijan Rudi odlično je centrirao sa desne strane, a Tomas Miler idealno je tempirao skok i glavom poslao loptu iza leđa Maršala.

Ipak, Škoti se nisu predavali i u 66. minutu publika u Dortmundu je zanemela – Škoti su lepo izneli loptu, Flečer je dodao na bok do Anje, koji je ostao smiren i poslao je loptu pored Nojera u gol.

Svetski šampion tada je dodao gas i već u 70. minutu povratio je vođstvo – Škoti su nespretno reagovali posle kornera, a Miler je po običaju bio najsnalažljiviji i postigao je svoj drugi gol, koji se ispostavio odlučujućim.



Gibraltar se u prvom delu dobro držao sa vatrogascem na golu, dvojicom policajaca i carinikom, uz samo dvojicu profesionalnih fudbalera u startnoj postavi. Ipak, u 11. minutu Gibraltar nije imao sreće, pošto je posle šuta Grosickog lopta pogodila Artela i prevarila golmana Peresa.

Otpor domaćina potpuno je opao u nastavku, primili su još šest golova, a blistao je četvorostruki strelac Robert Levandovski.

Finska je bila bolja u prvom poluvremenu, ali su Farani izdržali pritisak i poveli su preko fudbalera Silkeborga Holsta u 41. minutu – kapiten Molsander je asistirao, a 32-godišnji Holst je iz prve šutirao i pogodio mrežu.

Međutim, Finci su se trgli u nastavku, dvostruki strelac bio je 23-godišnji napadač Henefosa Rope Riski, a pobedu je potvrdio Jeremenko.

Jedini gol na meču Rumunije i Grčke postigao je Marika u desetom minutu posle penala koji je iznudio Čipkiju. Mogla je Rumunija i do novog gola, ali je Tamaš promašio u izglednoj situaciji.

Grci su imali igrača više od 53. minuta kada je zbog dva žuta kartona isključen Marika, ali nisu uspeli to da iskoriste i Rumuni su odneli kući sva tri boda.

U terminu od 18 časova pobede su ostvarili Danska, Severna Irska i Republika Irska.

Grupa D:
Gruzija – Republika Irska 1:2
Okrijašvili 38 - Mekgidi 24, 90
Nemačka – Škotska 2:1
Miler 18, 70 - Anja 60
Gibraltar – Poljska 0:7
Grosicki 11, 48, Levandovski 50, 53, 86, 90+2, Sukala 58

Grupa F:
Mađarska – Severna Irska 1:2
Priskin 75 - Mekgin 81, Lafeti 88
Farska Ostrva – Finska 1:3
Holst 41 - Riski 53, 78, Jeremenko 82
Grčka – Rumunija 0:1
Marika 10 (pen)

Grupa I:
Danska – Jermenija 2:1
Hejberg 65, Kalenberg 80 - Mhitarijan 50
Portugal – Albanija 0:1
Baljaj 52

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: