I Dalmi Benedek-Ružičić bronza!

Srpska kajakašica Dalma Benedek-Ružičić donela je Srbiji drugu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi, pošto je osvojila bronzu.

Izvor: JT

Subota, 09.08.2014.

10:20

Default images

Dalma je u A finalu discipline K1 na 1.000 metara u cilju imala vreme od 3:49.780 minuta i za nešto više od tri desetinke joj je izmaklo neko od sjajnijih odličja.

Titulom svetske šampionke okitila se Tenil Haton sa Novog Zelanda, koja je ostvarila vreme od 3:49.423 minuta, dok je druga bila Mađarica Tamara Cipes, koja je imala 51 hiljaditinku zaostatka.

Pre Dalme, bronzu u Moskvi su osvojili Marko Tomićević i Vladimit Torubarov, u disciplini K2, takođe na 1.000 metara.

Dalma Benedek-Ružičić je već bila svetska šampionka u discipline K1 na 1.000 metara, 2006. godine u Segedinu, ali je tada nastupala pod zastavom Mađarske. Bronza koju je osvojila u Moskvi je prva medalja za nju kao srpsku kajakašicu.

Mađarica je bila ta koja je imala prednost pred sam finiš trke, kada su Hatonova i srpska kajakašica pojačale. Dalma je, inače, imala zaostatak od početka trke, ali je sjajnim veslanjem u samom cilju uspela da se u foto-finišu bori za medalju.

Iza najbolje tri kajakašice sledile su predstavnice Rumunije, Velike Britanije, Rusije, Nemačke, Švedske i Ukrajine, dok je Norvežanka Mira Veras Larsen odustala pred sam cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: