Nula u Rumuniji, nada za Jagodinu

Fudbaleri Jagodine i Kluža odigrali su bez golova u Rumuniji, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

19:32

Default images

Ekipa Mladena Dodića odigrala je veoma dobar meč na neugodnom gostovanju i sa dosta optimizma dočekuje revanš na svom terenu.

Srpski tim bio je u većem delu utakmice ravnopravan rival favrizovanom domaćinu, imao je čak i bolje šanse, a u dva navrata je Mateo Sušić praktično u poslednjem trenutku spasavao siguran gol Jagodine.

Revanš je na programu za nedelju dana.

Srpski klubovi loše su počeli drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je prethodno Vojvodina deklasirana u Slovačkoj sa 4:0 protiv Trenčina.

Jagodina je sasvim solidno počela duel u Rumuniji. Umirila je odmah na startu domaći tim, a u 16. minutu je umalo i povela.

Šušnjar je dobio odličnu loptu, ali je za malo zakasnio, pa je golman domaćina intervenisao. Dva minuta kasnije srpski tim ponovo je organizovao sjajnu akciju po levoj strani i ponovo je golman domaćina u poslednjem trenutku intervenisao ispred Šušnjara.

Tim Mladena Dodića odlično je postavio blok, domaći tim nije mogao da se probije, a srpski tim je iz kontre ozbiljno pretio. U nastaku prvog dela Kluž je imao nekoliko pokušaja, ali Đuričić je lako zaustavio sve udarce.

Tako je ostalo i do kraja prvog dela koje je završeno bez golova.

Domaći tim bio je početkom drugog poluvremena nešto konkrretniji, ali je u 57. minutu Jakimovski iamo prvu gol šansu na utakmici. Natrčao je na odbijenu loptu i šutirao po zemlji, savladao je golmana, ali je na gol liniji Sušić intervenisao.

Sušić je bio spasilac Kluža i u 62. minutu. Šušnjar je dobio dobru loptu, uspeo je da obiđe istrčalog golmana, ali ne i da stigne do lopte pre Sušića. Kluž je imao prividno terensku inicijativu, imao je i pogođenu prečku 20-ak minuta pre kraja posle kornera, ali srpski predstavnik igrao je izuzetno dobro.

Jagodina je do kraja utakmice ostala koncentrisana, pa je sačuvala odličnih 0:0.

Kluž: Felgeiraš, Sušić, Larie, Deak, Muniru, Kostea, Ogbu, Negrut, Lopes, Rada, Monroj.
Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Đurić, Šušnjar, Mihajlović, Mitošević, Cvetković, Milinković, Jakimovski, Arsenijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: