Beker: Novak bio pomalo pasivan

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, kaže da njegov učenik nije uspeo da pronađe pravu meru agresivnosti u finalu Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: SO

Utorak, 10.06.2014.

10:34

Default images

“Tajna je u tome da čovek nadgradi prednost kada je ima, a kad je u padu, da ga učini što je kraćim moguće. Zaostatak od 2-1 u setovima i brejk u četvrtom nenadoknadiv je protiv Nadala. Kad čovek primi udarac, mora što je brže moguće da ga prevaziđe i zaboravi. Novak to ovog puta nije mogao“, rekao je Beker.

“Novak ni u čemu nije pogrešio, možda je bio samo malo pasivan, a Nadal je postajao agresivniji. Novak nije pronašao pravu ravnotežu između agresivnosti i tenisa na šljaci. Nadal ide na loptice na koje niko drugi ne ide. Protiv njega uvek mora da se igra na najvišem nivou ako hoćete da ga pobedi u Parizu“, dodao je Beker u izjavi za Bild.

Beker kaže da poraz u finalu malo olakšava činjenica da je trofej izgubljen u bici sa igračem kao što je Nadal.

“Nadal i Rolan Garos – to je posebna priča, osvojio je taj turnir devet puta i to nikada niko neće ponoviti. Činjenica da je Novak izgubio od njega čini poraz malo prihvatljivijim. Poraz od bilo kog drugog igrača bio bi još gorči. Novak je i dalje gladan titule u Parizu, pokušaće ponovo“.

Na pitanje da li Nadal, koji trenutno ima 14 Gren slem titula, može da stigne Federera sa 17, Beker je odgovorio:

“Može, pod uslovom da ostane zdrav i igra sa ovakvom strašću i motivacijom, apsolutno ima šansu to da učini“.
Beta/AP Photo/David Vincent
Đokovića su u finalu mučili i stomačni problemi, zbog kojih u jednom intervalu meča nije mogao da pruži maksimum.

“Jeste, malo ga je to mučilo. Te poteškoće se odjednom pojave i energija nestane. Onda mu jednostavno nedostaje pet do deset posto“, kaže Beker.

Beker je i sâm gubio u finalima Gren slem turnira četiri puta i zna kako se najbolje izboriti sa tim osećajem.

“Jasno je da je potrebno nekoliko dana da se poraz preboli, ali posle toga kažeš sebi: U redu, sada idemo dalje. Dobro je što je Vimbldon na travi i sve je potpuno drugačije – druga podloga, drugačija igra, drugi protivnici“.

Nemac smatra da Nadal i Đoković nisu jedini favoriti na Vimbldonu.

“Ne mora da znači, mojih Top 4 su Mari, Nadal, Federer i Novak. Takođe, i Gulbis svojim servisom može da bude dobar na travi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: