Alen Ajverson – istinita priča

Na "Tribeka" filmskom festivalu u Njujorku ove godine biće prikazan dokumentarni film o jednom od najboljih bekova u istoriji NBA lige – Alenu Ajversonu.

Izvor:

Četvrtak, 24.04.2014.

10:54

Default images

Kralj" krosover driblinga, 11. puta učesnik Ol-star vikenda, jednom finalista NBA lige odlučio je da se u 38. godini povuče sa parketa.

Kontroverzni Ajverson, koji je u najjaču ligu stigao pravo iz zatvora, poslednji put je košarku profesionalno igrao 2011. godine za Bešiktaš, a NBA ligu je napustio pre tri godine.

Igrač koji se smatra jednim od najboljih 'pound-for-pound' strelcem u istoriji NBA prosečno je beležio 26,7 poena uz 6,2 asistencije tokom 14 godina u elitnoj košarkaškoj ligi, igrajući za Filadelfija 76-erse, Denver Nagetse i Memfis Grizlise.

Film prati njegovu životnu priču, od problematičnih početaka i ubistva njegovog najboljeg prijatelja, pa sve do čuvene utakmice – kada je sâm doneo prednost Filadelfiji posle fenomenalne paritje u Stejpls Centru protiv LA Lejkersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: