Povlači se Havijer Zaneti

Legendarni kapiten milanskog Intera Havijer Zaneti na kraju sezone završiće karijeru dugu 22 godine, od čega je 19 proveo u milanskom Interu.

Izvor: NL

Utorak, 22.04.2014.

20:35

Default images

Četrdesetogodišnji Zaneti je živa legenda među navijačima zbog odanosti klubu i požrtvovanja, ali i korektne igre zbog koje je simbol nerazura.

"Traktor" je za Inter odigrao više od 800 utakmica i u dresu tog kluba osvojio je pet titula prvaka Italije, četiri trofeja nacionalnog kupa, Ligu šampiona, Kup UEFA i svetsko klupsko prvenstvo od 1995. godine kada je došao iz Banfilda.

Mediji na Apeninima pišu da Inter sprema veliki oproštaj od dugogodišnjeg kapitena 10. maja kada Inter u pretposlednjem kolu ovogodišnje Serije A dočekuje Lacio.

Za reprezentaciju Argentine Zaneti je odigrao rekordnih 145 utakmica i postigao pet golova.



Argentinski defanzivac ostaće upamćen kao jedan od najvećih džentlmena u fudbalu. Njegov stil igre dočarava i činjenica da mu je trebalo 548 mečeva i 16 godina u Seriji A da bi dobio prvi crveni karton u tom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: