Novica 37p, Vizura prati Partizan

Košarkaši Mega Vizure savladali su Radnički 87:85, u dramatičnom finišu, i zakomplikovali Kragujevčanima borbu za plasman u plej-of.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 12.05.2013.

13:05

Default images

Dominirao je Novica Veličković sa 37 poena (7/9 dva, 4/7 tri) i 8 skokova, za rekord sezone od 43 indeksna poena, te osmu pobedu Vizure i nastavak trke sa Partizanom za prvo mesto.

Vizura je imala 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, Radnički je nošen Stefanom Sinovecom (27p, 7sk) stigao do pola koša zaostatka u finišu, ali su domaćini bili sigurni sa penala i srušili rivala.

Radnički je ostao na petom mestu sa po pet pobeda i poraza, trijumfom manje od Vojvodine koja drži mesto koje vodi u plej-of Superlige. U narednom kolu Vizura dočekuje Metalac, dok Radnički igra sa Crvenom zvezdom u Kragujevcu.

Pored Veličkovića, dvocifren učinak u timu sjajnog mladog trenera Dejana Milojevića imali su još Vasilije Micič i Boban Marjanović sa po 11 poena, a mladi plej je imao 8 asistencija i 5 skokova, a centar Vizure 8 uhvaćnih lopti.

Sinoveca su pratili Teriko Vajt sa 19 poena (1/6 tri) i 6 skokova, 17 je ubacio Miloš Borisov, dok je 13 dodao Uroš Nikoliš uz takođe 6 uhvaćenih lopti. Prvih šest minuta meča bilo je izjednačeno, Radnički je imao koš prednosti, ali Veličković trojkom odvodi Vizuru na 18:14, a Dangubić sa dva koša do maksimalnih 22:15 nakon prvog perioda.

Veličković nastavlja da briljira u drugom peridu, sa osam poena odvodi Vizuru na 13 poena prednosti (32:19), posle 15 minuta igre. Iako je u finišu poluvremena Veličković više odmarao nego što je igrao, Vizura je održavala dvocifrenu prednost, da bi u samom finišu perioda Veličković novim poenima odveo domaćina na velikih 40:23.

Kraj poluvremena ipak pripada Kragujevčanima koji poenima Sinoveca (trojka i slobodna bacanja) smanjuju zaostak na 12 poena. Vizura ostaje bez poena iz igre u poslednja tri minuta, te se Radnički potpuno vraća u meč i smanjuje deficit na samo osam poena, a seriju Kragujevčana prekida Veličković sa penala.

Na kraju, Vizura odlazi na poluvreme sa 42:34. Istakao se Veličković koji je do 17. minuta bio bez promašaja, a prvi deo meča završio je sa 23 poena (5/6 dva, 2/4 tri) i 4 skoka.

Treći period obeležila je igra 'koš za koš', Marjanović i Krstić su nosili domaćina, Sinovec i Borisov Radnički, koji je u 22. minutu ostao bez Stefana Birčevića koji je iskrenuo zglob. Polovinom četvrtine gosti vežu pet poena i smanuju zaostatak na samo koš razlike. Međutim, u pravo vreme budi se Veličković i novom trojkom održava Vizuru u plusu.

Ipak, Borisov i Vajt nastavljaju svoju seriju i ponovo vraćaju Radnički na samo dva poena zaostatka, ali Avramović i ponovo Veličković održavaju prednost, koju Novica novim košem uz dodatno slobodno bacanje povićeva na +8 (63:55). U efikasnij završnici perioda Nikolić i Sinovec održavaju Radnički u igri, ali Micić sa penala, te Luka Drča novom trojkom za domaćina drže Vizuru na odstojanju uoči poslednjeg perioda (66:60).

Vizura je čuvala +5 do samog finiša, ali onda Borisov krade loptu i Vajt pogađa trojku, koja je iznervirala Dejana Milojevića koji dobija tehničku grešku, pa Ćapin sa dva penala donosi izjednačenje 74:74.

Pri vođstvu Vizure 75:74 Radnički je imao napad za vođstvo, Sinovec je bio neprecizan, a na drugoj strani veoma važnu trojku pogodio je Micić. U poslednja dva minuta Mega je ušla sa prednošu, a posle pogotka uz faula Marjanovića povela je 83:77, pa je trener Nikolić zatražio tajm aut.

Na 50 sekundi do kraja Veličković je napravio nesportsku ličnu, Vajt je pogodio oba penala, ali je Ćapin promašio i propustio šansu da Radnički ponovo vrati u meč.

Drča sa penala na izgled rešava meč, ali Borisov i Sinovec po gađaju po trojku, ali ova druga stiže 0.2 sekunde pre kraja, pa Vizura penalima Micića potvrđuje pobedu 87:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: