LeBron sa 45p doneo majstoricu Hitu

Košarkaši Majamija pobedili su Boston sa 98:79 u šestoj utakmici finalne serije ’Istoka’, pa će majstorica odlučivati o drugom učesniku velikog NBA finala.

Izvor: JT

Petak, 08.06.2012.

08:22

Default images

Tim sa Floride je u seriji sa Seltiksima vodio sa 2-0, da bi Boston preokrenuo i došao do 3-2, ali je izjednačenje Majamiju doneo sjajni Lebron Džejms.

Džejms, kojeg mnogi prozivaju da nije igrač za završnice, meč je završio sa 45 poena i 15 skokova, pa su svi ostali igrači ostali u njegovoj senci.

Ipak, bolji od ostalih bio je Dvejn Vejd sa 17 poena, dok se u poraženom timu istakao Radžon Rondo sa 21 poenom i deset asistencija. Sa po 12 poena meč su završili Pol Pirs i Brendon Bes. Srpski košarkaš Saša Pavlović na terenu je proveo četiri i po minuta na terenu i zabeležio jedan skok.

Lebron je u noći između četvrtka i petka izjednačio svoj rekord karijere u plej-ofu, a ujedno je pružio jednu od najboljih partija u novijoj istoriji doigravanja, pošto je bio veoma dominantan. To se videlo još u prvom poluvremenu, kada je igrao kao da je igrao u potpuno drugoj dimenziji od ostalih igrača, o čemu govori i podatak da je 30 od 45 poena postigao upravo tada.

MVP regularnog dela sezone tako se postarao da sedma utakmica finala Istočne konferencije bude odigrana, a ona se igra u noći između subote i nedelje u Majamiju.

Pobednika te serije u velikom finalu čeka Oklahoma, koja je u borbi za titulu najboljeg tima na ’Zapadu’ sa 4-2 pobedila San Antonio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: