Bundes: Borba za Evropu i opstanak

U subotu je na programu pred poslednje kolo nemačke Bundeslige, a sve utakmice će početi u isto vreme u 15.30 časova.

Izvor:

Petak, 27.04.2012.

23:54

Default images

Dva kola pre kraja prvenstva Nemci odigravanjem svih utakmica u isto vreme pokušavaju da spreče nameštanja, pošto za neke klubove utakmice u poslednja dva kola nemaju rezultatski značaj.

Posle remija Bajerna i Majnca Borusija iz Dortmunda je odbranila titulu šampiona Nemačke, a u 33. kolu gostuje Kajzerslauternu koji će naredne sezone igrati u "Cvajti".

Finalista Lige šampiona minhenski Bajern siguran je na drugom mestu na tabeli i na "Alijanc areni" dočekuje Štutgart. "Švabe" se bore za mesto koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone i u prednosti su u odnosu na Bajer i Hanover. Štutgart teoretski može i do četvrtog mesta ukoliko zabeleži dve pobede do kraja sezone, a Borusija iz Menhengladbaha dva puta izgubi.

Borusija u Menhengladbahu dočekuje Augsburg koji bi pobedom praktično obezbedio opstanak u ligi jer ima četiri boda više od Kelna koji je prvi ispod crte.

Keln gostuje Frajburgu u 22. kolu, a Šalke u Gelzenkirhenu dočekuje Hertu koja je pred poslednja na tabeli sa šest bodova manje upravo od Augsburga.

Bajer u Leverkuzenu igra sa Hanoverom i pobedom nad direktnim rivalom bi obezbedio učešće u Ligi Evrope naredne sezone.

Bundesliga, 33. kolo (subota, 15.30h):

Bajer Leverkuzen – Hanover
Bajern Minhen – Štutgart
Borusija (M) – Augsburg
Frajburg – Keln
Hamburger – Majnc
Hofenhajm – Nirnberg
Kajzerslautern – Borusija Dortmund
Šalke – Herta
Volfsburg – Verder

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: