Porazi Reala i Barse! (video)

Real Madrid je doživeo novi poraz na svom stadionu, treći u samo mesec dana. Saragosa je u prvom meču 34. kola Primera pobedila sa 3:2.

Izvor:

Subota, 30.04.2011.

20:24

Default images

Pre četiri nedelje je Hihon prekinuo neverovatnu Murinjovu seriju od 150 mečeva bez poraza na svom terenu u nacionalnim prvenstvima, a sada je i Saragosa odnela sva tri boda iz Madrida.

I Barselona je poražene tek drugi put ove sezone, Real Sosijedad je gubio na poluvremenu, ali je golovima Irfana u 70 minutu i Prijeta iz penala sedam minuta pre kraja došao do iznenađujuće pobede.

Murinjo je počeo meč bez Kristijana Ronalda, Marsela, Ozila i Di Marije na terenu.

Posle velike greške Kasiljasa gosti su poveli golom Lafite u 41. minutu, a posle gola Gabija sa bele tačke u 55. minutu je bilo 2:0 za goste.

U drugom poluvremenu Murinjo je između 53. i 60. minuta posla na teren Marsela, Di Mariju i Ozila. Upravo je nemčki reprezentativac asistirao Ramosu kod prvog gola za domaćina u 62. minutu. Ozil je izveo korner, a Ramos je udarcem glavom savladao golmana gostiju.

Ipak u 77. minutu Lafita postiže drugi gol, a Uče upisuje drugu asistenciju, posle odlično izvedenog kontra napada. Do kraja meča Benzema je samo umanjio poraz golom pet minuta pre kraja suseta, a Real je i ovaj meč završio sa desetoricom zbog isključenja Karvalja u 86. minutu.

Neverovatno je kako su Madriđani poraženi u ovom meču, pošto su imali 15 šuteva ka golu (10 u okvir gola), dok su gosti samo pet puta šutira ka golu Kasiljasa koji je samo jednom intervenisao na meču. I posed lopte je bio u bedljivo na strani Murinjovih igrača, 68:32 (%).

Ivan Obradović je igrao u prvih 45 minuta, a u drugom poluvremenu ga je zamenio Paredes. Saragosi je ovo tek druga pobeda u gostima, ali sa ova tri boda Saragosa je prestigla čak četiri tima na tabeli Primera, ali sada ima utakimicu više od svojih protivnika u borbi za opstanak.

Real je ostao na 80 osvojenih bodova, posle poraza Barselone u San Sebastijanu razlika je ostala osam bodova četiri kola pre kraja prvenstva.



I Pep Gvardiola je odmarao neke igrače pred revanš meč polufianal Lige šampiona, a u startnih 11 nije bilo velikog broja prvotimaca. Od prvog minuta nisu igrali golman Valdes, Dani Alveš, kapiten Pujol, povređeni Inijesta, Maskerano, Buskets, Pedro i Davida Vilja.

Najbolji igrač na svetu Leo Mesi ipak je odigrao svih 90 minuta. Katalonci su poveli u 29. minutu preko Tjaga Alkantare, a domaćo tim je preokrenuo rezultat u drugih 45 minuta. Irfan je u 69. minutu zamenio Tamuda, a samo minut kasnije postigao je izjednačujući gol. Pobedu domaćinu doneo je Prijeto golom postginutim sa bele tačke posle sumnjivo dosuđenog penala.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa madridski Ateltiko je pobedio Deportivo u La Korunji sa 1:0 golom Kuna Augera u 80. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: