Tim SAD bez Brajanta u Turskoj

Posle Lebrona Džejmsa otkaz selektoru SAD Majku Kšiševskom pripremio je i Kobe Brajant.

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Subota, 05.06.2010.

16:58

Default images

Američki mediji, pozivajući se na izvore iz Los Anđeles Lejkersa, tvrde da će Brajant tokom leta biti podvrgnut operaciji kolena i zbog toga neće moći da nastupi u Turskoj. Artroskopija kolena je jedino rešenje za Brajanta, tvrdi Džeri Kolanđelo, operativac američkog košarkaškog tima. Biće obavljena odmah posle završetka finalne serije NBA lige u kojoj Brajatovi Lejkersi igraju sa Boston Seltiksima.

Na spisku onih čiji se otkazi 'očekuju' su i Dvajt Hauard i Dvejn Vejd ali još uvek nema informacija o tome da su već najavili da neće na Svetsko prvenstvo.

Amerikanci su prvi favoriti šampionata u Turskoj, a u prvoj fazi igraće u grupi sa timovima Hrvatske, Brazila, Irana, Slovenije i Tunisa.

Selekcija Sjedinjenih Država nema titulu prvaka sveta od 1994. godine kada su u Torontu bili najbolji. Posle toga titule su osvajale selekcije Jugoslavije (1998. i 2002. godine) i Španije (2006).

Zbog toga se pretpostavlja da će Amerikancima Svetsko prvenstvo u Turskoj biti važno kao i tradicionalno najvažnije Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: