Prva utakmica SP pred 76.000 ljudi!

Prva utakmica Svetskog prvenstva u hokeju na ledu biće odigrana pred više od 76.000 gledalaca, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2010.

16:55

Default images

Nemačka i SAD igraće na Feltins Areni u Gelzenkirhenu, a utakmicu grupe 'D' svečano će otvoriti predsednik Nemačke Horst Keler. Meč će biti prenošen u 3D tehnologiji, a očekuje se rekordna poseta u istoriji tog sporta, 76.152 gledaoca. Svetsko prvenstvo održaće se od 7-23. maja u Kelnu, Manhajmu i spomenutom Gelzenkirhenu.

Trodimenzionalni prenos u ponudi za nemačko tržište ima LIGA total!, nemačka "plati pa gledaj" kuća. Za prijem će gledaocima biti potrebna pretplata na kanal, televizor sa 3D performansama i posebne 'trodimenzionalne' naočare.

Na 74. šampionatu sveta u hokeju, čiji su domaćini Manhajm i Keln, na ledu učestvuje najboljih 16 svetskih selekcija. U Manhajmu će se igrati u SAP Areni (13.600 mesta), a u Kelnu u Lankses Areni (18.500).

Titulu prvaka braniće tim Rusije, na poslednja dva šampionata viđena su ista finala, Rusi su i u kanadskim Halifaksu i Kvebek Sitiju 2008. godine i u švajcarskim gradovima Klotenu i Bernu godinu dana kasnije, osvajali zlatne medalje a oba puta su u borbi za prvo mesto pobeđivali Kanađane.

Svetsko prvenstvo 2010
grupa A: Rusija, Slovačka, Belorusija, Kazahstan
grupa B: Kanada, Švajcarska, Letonija, Italija
grupa C: Češka, Švedska, Norveška, Francuska
grupa D: Sjedinjene Države, Nemačka, Finska, Danska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: