Fudbalski savez BIH pred bankrotom

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uskoro bi mogao da ostane bez prostorija zbog neizmirenih dugovanja Poreskoj upravi od 805.652 konvertibilne marke.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 05.01.2010.

18:08

Default images

Krajem 2008. godine nacionalni fudbalski savez i Poreska uprava potpisali su sporazum o reprogamiranju dugova, koji su tada iznosili 2,8 miliona maraka. Pošto Savez nije uplaćivao mesečne rate od 55.000 maraka, Poreska uprava je pre nekoliko dana blokirala račun Saveza, a sada je najavila naplatu duga plenidbom i prodajom imovine.

Posle takve odluke Poreske uprave, mogao bi da dođe u pitanje i dogovor sa Safetom Sušićem, koji je prošle nedelje imenovan za selektora nacionalnog tima. Sušić bi ugovor trebalo da potpiše u narednih nekoliko dana, ali je sada neizvesno kako bi nacionalni savez mogao da ga plaća.

Ukoliko Poreska uprava zaista zapleni i proda zgradu Fudbalskog saveza, biće to presedan, jer nikada do sada nijedna članica Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA) nije bankrotirala i ostala bez imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: