Olimpijakos dobio Ritas u gostima

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Lijetuvos Ritas u gostima posle produžetka sa 89:83 u osmom kolu grupe B Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

21:49

Default images

U produžetku je Burusis ubacio prvih pet poena, Čildres je trojkom prelomio meč, a Teodosić sigurnim izvođenjem penala osigurao trijumf. Najefikasniji kod Pirejaca bio bili su Kleiza i Burusis sa 19, Teodosić je ubacio 18, a kod domaćih su se istakli Popović sa 19 i Gecevičijus sa 17 poena. Pobeda Atinjana odgovara Partizanu, pošto je Ritas direktni konkurent 'crno-belima' za plasman u Top 16.

Pred 9000 gledalaca u Simens areni košarkaši Lijtuvos Ritasa tokom većeg dela meča imali su blagu rezultatsku prednost. U periodima dobre igre domaći tim je sa lakoćom realizovao brojne kontre, a precizan šut za tri poena dizao bi publiku na noge.

Igralo se uglavnom u serijama, obe ekipe su dosta oscilirale, pa bi Olimpijakos uvek uspeo da pojačanom odbranom i ponajviše individualnim kvalitetom uhvati priključak, a u nekoliko navrata i ostvari prednost.
U samoj završnici srpski košarkaši igrali su glavnu ulogu. Teodosić je do poslednje četvrtine imao vrlo dobar meč, ali je u poslednjoj deonici promašio tri trojke iz izgrađenih pozicija, uz jednu pogođenu. Umalo Teodosić nije postao tragičar – Olimpijakos je posle bacanje Burusisa vodio 74:72, ali je Teo na 5 sekundi do kraja napravio potpuno bespotreban faul na Popoviću, koji je bio daleko od koša.

Nekadašnji plej FMP-a pogađa oba penala, a Teodosić u poslednjem napadu promašuje ceo koš sa trojke i meč odlazi u produžetak.

Domaći su u dodatnih pet minuta ušli oslabljeni jer su zbog pet ličnih grešaka igru napustili Bjelica, Jomantas i Bejns. Osim toga, produžetak je počeo najgore moguće po Ritas – Borovnjak je napravio nesportsku ličnu na Burusisu, a Grci je maksimalno koriste i preko gorostasnog centra dolaze do +4.

Čildres je pogodio trojku za 83:78, a do kraja je Teodosić sigurnim izvođenjem penala doneo značajan trijumf svom timu. Miloš Teodosić ubacio je 18 poena (0-1 za dva, 3-9 za tri, 9-10 penali 34 min.), uz po 2 skoka i izgubljene lopte, kao i po 3 asistencije i ukradene lopte. Teodosić je sve vreme igrao na pozciji ’dvojke’, a ne na mestu plejmejkera. Teo Papalukas imao je 4 poena i 10 asistencija, Kleiza je ostvario 19 poena i 11 skokova, a Burusis 19 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Kod Ritasa je najbolji bio Bojan Popović sa 19 poena (4-12 za dva, 1-2 za tri, 8-8 penali, 40 min.), 5 ukradenih, 2 izgubljene lopte i 4 asistencije, Milko Bjelica zabeležio je 13 poena (6-11 iz igre) i 6 skokova, dok je Dejan Borovnjak imao 8 poena (3-3 za dva, 2-4 penali, 12 min.) i 2 skoka.

Grupa B:
Lijetuvos Ritas – Olimpijakos 83:89
Efes Pilsen – Unikaha (četvrtak, 19.15h)
Orlean – Partizan (četvrtak, 21h)
Tabela: Olimpijakos 6/2, Unikaha 5/2, Lijetuvos Ritas 4/4, Partizan 4/3, Efes Pilsen ¾, Orlean 0/7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: