Remi Crvene zvezde na Kipru - 2:2

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno 2:2 (1:1) sa Apoelom na Kipru u meču drugog kola kvalifikacija za UEFA kup.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 14.08.2008.

19:49

Default images

Vodeći pogodak za tim trenera Zdenjeka Zemana postigao je Edgar u 9., a izjednačio je Jost Brurs u 34. minutu. Marcin Zevlakov je na startu drugog dela igre domaćem timu doneo potpuni preokret - 2:1, ali je Igor Burzanović u 62. minutu ponovo poravnao rezultat i time postavio konačni rezultat. Revanš utakmica na programu je 28. avgusta u Beogradu.

Srpski tim bio je bolji na početku i u finišu meča, ali evidentno je da prostora za napredak ima mnogo i da tim još nije sasvim uigran.

’Crveno-beli’ su ofanzivno počeli meč i već u 9. minutu došli su do gola. Burzanović je centrirao sa leve strane, lopta se odbila od nespretnog Brursa, a Edgar je desnom nogom po zemlji postigao gol za vođstvo.

Od tog trenutka Apoel u potpunosti preuzima inicijativu. Ona se u startu manifestovala šutevima sa distance, a u 21. minutu Kiprani su imali odličnu priliku. Radivojević je loše procenio putanju lopte i bespotrebno je propustio, a Zevlakov je iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

Hrisis je u 23. minutu ubacio loptu sa desne strane, odbrana Zvezde je delovala krajnje neuigrano, ali Paulista je srećom glavom šutirao preko prečke. U 34. minutu tim Ivana Jovanovića stiže do, mora se priznati, zasluženog izjednačenja. Marković je nepropisno startovao na Paulistu, a levonogi Brurs je poslao loptu u gornji levi ugao golmana Radivojevića – 1:1.

U 40. minutu poljski reprezentativac Gžegož Bronovicki se povredio, a u igru je ušao Pavle Ninkov i zauzeo mesto desnog beka. Marjan Marković je prešao na levu stranu.

Poslednju šansu u prvom delu igre Apoel je imao u 43. minutu. Kiprani su dobro kombinovali po levoj strani, Florea je centrirao po zemlji, Zevlakov mudro dodirnuo loptu, a Radivojević skreće loptu i sprečava izvestan pogodak.
Tek što je počelo drugo poluvreme Apoel je došao do prednosti. Kompletna Zvezdina odbrana bila je izigrana. Marković je bio neoprezan i Haralampidis je uspeo da primi loptu na desnoj strani posle dodavanja iz sredine. Usledio je centaršut, Gaj je zakasnio i Zevalkovu nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Ništa značajnije nije se dešavalo na terenu u narednih 10-ak minuta. Apoel je bio zadovoljan vođstvom, a Zvezda nije uspevala da poveže redove.

Tako je bilo sve do 62. minuta kada su 'crveno-beli' uspeli da izjednače rezultat. Ninkov je loše zahvatio loptu u pokušaju da šutne, ona je po zemlji ušla u šesnaesterac, Subašić je lepo odložio za Burzanovića, a crnogorski reprezentativac šutirao precizno sa 20-ak metara - 2:2.

Neposredno posle izjednačenja Apoel je imao još jednu lepu priliku, ali je nije iskoristio.

Tempo je naglo opao u drugoj polovini drugog poluvremena i oba tima su teško stizala do gola protivnika.

Primirje je trajalo do 81. minuta, kada je Tričkovski promašio šansi utakmice. Milijaš je vrhunski prihvatio loptu, uposlio Tričkovskog, koji je ostao 1 na 1 sa golmanom Hjotisom. Imao je Makedonac mnogo vremena da se adekvatno namesti i uputi udarac, ali lopta je završila nekoliko centimetara pored stative.

U 85. minutu umesto Blažića u igru je ušao doskorašnji kapiten Ognjen Koroman. Čini se da je Zeman malo zakasnio sa tom izmenom jer je bilo očigledno da se Kiprani jedva kreću po terenu i da Koroman svojom brzinom i agilnošću može bitno da ih poremeti. Za 10-ak minuta provedenih na igralištu povremeni reprezentativac Srbije dva puta je oboren, a Zvezda je bila znatno bliža golu.

Kada se uzme u obzir ceo tok utakmice, Zvezda je izborila vrlo povoljan rezultat pred revanš na Marakani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

275 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: