Jankovićeva od 6:2, 5:2 do poraza

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 25.03.2007.

20:32

Default images

Najbolju srpsku teniserku Jelenu Janković pobedila je Mara Santanđelo sa 2:6, 7:6 (7-3), 6:4 u trećem kolu turnira u Majamiju. Protivnica Italijanki u narednoj rundi biće Ana Čakvetadze, deveta nositeljka, koja je bila bolja od Francuskinje Tatjane Golovin sa 6:1, 6:3.

Trenutno 36. teniserka sveta pobedila je uprkos očajnom prvom servisu (59%) i lošoj realizaciji brejk lopti – 5 od 16. Srpkinja je iskoristila samo šest. Santanđelo se tako revanširala Jankovićevoj za nedavni poraz u Dubaiju - 3:6, 5:7.

Meč je počeo brejkom na obe strane, a naša teniserka je zatim iskoristila treću brejk loptu i oduzela protivnici servis u petom gemu. U narednom gemu Jankovićeva je izdržala pritisak Italijanke, spasla tri brejk lopte, a zatim rutinski privela set kraju – 6:2.

Jelena oduzima servis rivalki već na samom početku drugog seta i činilo se da će lako doći do pobede. Ipak, 36. igračica na WTA listi nije se lako predavala i 22-godišnja Srpkinja je bila prinuđena da spasava brejk loptu već u sledećem gemu. Ono što nije uspela tada, Italijanka je ostvarila u četvrtom gemu drugog seta. Loš sevis koštao je Santanđelo novog oduzetog servisa i Jelena je stigla do prednosti od 5:2. Usledio je neobjašnjiv pad u igri trenutno 9. teniserke sveta, koja gubi četiri uzastopna gema, ali nekako uspeva da dođe do taj brejka. Santanđelo je nastavila sa sjajnom igrom i izborila odlučujući set – 7:3.

Italijanka je bila bolja tokom celog trećeg seta, a prvu priliku da napravi brejk imala je već u trećem gemu. Naša teniserka popušta u petom gemu, a bila je na pragu poraza pri rezultatu 3:5, kada je spasla dve meč lopte. U narednom gemu odbranila je još jednu, ali je Santanđelo ipak stigla do trijumfa. Jelena u odlučujućem setu nije imala nijednu brejk priliku.

Jelena Janković je za prolaz u treće kolo nagrađena sa 19.730 dolara i 31 WTA bodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: