"Bostonska čajanka" – Ratnici nemoćni, Bjelica bez poena, Seltiksi vode

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 116:100 u trećem meču finala NBA lige.

Izvor: SN

Četvrtak, 09.06.2022.

08:00

Foto: Tanjug/Strazzante/San Francisco Chronicle via AP

Boston je odbranio domaći teren u utakmici broj 3 i rezultatom 116:100 došao do prednosti od 2-1 u finalnoj seriji nad Voriorsima.

Postoji i jedan neverovatan podatak, a to je da košarkaši Boston Seltiksa već 38 godina nisu izgubili meč finala pred domaćim navijačima...

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na parketu je proveo samo tri minuta i nije postigao nijedan poen. Imao je samo jednu asistenciju.

Seltiksi su odlično otvorili susret i u prva dva minuta meča već postigli tri trojke preko Džejlena Brauna i Ala Horforda, a posle osam minuta košarke na semaforu je stajalo 24:9 u njihovu korist.

Kari i Tompson nisu odmah snažno počeli i to se osetilo, pa su izabranici Imea Udoke stekli 33:22 posle prvih 12 minuta, da bi naredni kvartal bio prilično ujednačen i vrlo efikasan, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 68:56 u korist Bostona. Svi već dobro znaju da se Voriorsa morate čuvati u trećoj četvrtini makar imali i 20 poena prednosti. Boston je imao 11 i kada su na kratko zadremali usledila je serija 12:0 koju su režirali Drejmond Grin, Stef Kari i Klej Tompson.

Za tren oka smo došli od 79:66 do 82:83 i prvo vođsvo Voriorsa još otkako je prvi koš na meču postigao Kevon Luni. Ipak, Boston je uspeo da se trgne i da se vrati u vođstvo i da sa 93:89 počne poslednji kvartal.

Džejlen Braun, Dežjson Tejtum i Markus Smart su postizali poene kada je bilo bitno da se odbije nalet, a ne sme se zaboraviti ni učinak "Tajmlorda", Roberta Vilijamsa.

Brzo je Boston došao do dvocifrenog vođstva, pošto je košem Grenta Vilijamsa na semaforu stajalo 102:91 i Udoka više nije morao da brine, pa su njegovi izabranici "krstarili" do pobede 116:100.
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer
Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 27 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija, dok je Džejson Tejtum upisao 26 kao i 6 skokova i 9 asistencija, a Markus Smart je imao 24 uz 7 skokova i 5 asistencija i dvocifreni su bili još Al Horford sa 11 i Grent Vilijams sa 10 poena, dok je Robert Vilijams imao 8 poena i 10 skokova.

U redovima Voriorsa, više od polovine poena postigli su Kari i Klej, Stef je ubacio 31 i bio najefikasniji pojedinac, dok je Tompson postigao 25, Endru Vigins je meč završio sa 18 poena, a Džordan Pul sa 10.

Seltiksi će pred domaćom publikom u "TD Gardenu" moći da dođu do famoznih 3-1 u seriji u noći između petka i subote takođe od 3 časa posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: