Le Man: Bastijanini je heroj dana!

Vozač Gresini Rejsing Dukatija Eena Bastijanini pobedio je na trci u Francuskoj na čuvenoj stazi Le Man.

Izvor: SN

Nedelja, 15.05.2022.

14:45

Le Man: Bastijanini je heroj dana!
EPA-EFE/YOAN VALAT

Još jedna fantastična trka je iza nas i u njoj je Bastijanini slavio ispred Džeka Milera na fabričkom Dukatiju i Aleša Espargara, iako je Frančesko Banjaja vodio u većem delu trke.

To znači da je Bastijanini apsolutni heroj dana koji je na prošlogodišnjoj verziji Dukatija obišao obojicu fabričkih vozača i odneo ogromnu pobedu.

Iza njih su kroz cilj prošli, Fabio Kvartararo, Žoan Zarko, Mark Markes, Takaki Nakagami, Bred Binder, Luka Marini, Maverik Vinjales...

Džek Miler i Frančesko Banjaja su odmah na startu iskoristili prednost u krivini broj 1 i došli do vodeće dve pozicije, a u međuvremenu je sa motocikla Žoana Zarka "odletelo" nekoliko delova plastike.

Rins je potom napravio veliku grešku i završio trku već u trećem krugu, izleteo je iz krivine i pao sa motocikla.

Džek Miler i Frančesko Banjaja nisu štedeli jedan drugog i prvu priliku je Banjaja iskoristio pa obišao Milera, dok je Remi Gardner u tim momentima pao i za njega je trka bila gotova.

Fabio Kvartararo je ubrzo pao sa 4. pozicije na mesto broj 6 i vodio bitke sa Markom Markesom i činilo se da njih dvojica ne mogu da drže tempo koji su postavili dva vozača Dukatija.
EPA-EFE/YOAN VALAT
Novi pad je imao Raul Fernandes i broj vozača na stazi je nastavio da se smanjuje, dok je u tim momentima Enea Bastijanini vozio izuzetno brze krugove i sustigao Džeka Milera dok je Bastijanini povećavao prednost.

Na 14 krugova pre kraja je Bastijanini iskoristio novu grešku Džeka Milera i uspeo da preuzme poziciju broj 2, dok je Fabio Kvartararo počeo da pojačava tempo i da preti Espargaru.

Da šteta bude veća postarao se Đoan Mir koji je u krivini 14 pao sa motocikla, na sreću nije bio povređen, ali je i on završio ovu trku.

Banjaja i Bastijanin su se odvojili, jer je Džek Miler imao oko sekunde kašnjenja u odnosu na vodeći dvojac, dok je Zarko mučio Markesa iz krivine u krivinu da bi uspeo da ga obiđe i oduzeo mu poziciju 6.

Sedam krugova pre kraja je Bastijanini napao Banjaju, ali Frančesko nije smeo da dopusti da izgubi poziciju i odmah u narednoj krivini sprema kontra udar i vraća se na poziciju broj 1 koju nije dugo zadržao.

Banjaja je napravio veliku grešku, izleće sa staze i Bastijanini dolazi na mesto lidera trke! Frančesko Banjaja dve krivine kasnije pravi ogromnu grešku i završava trku, iako je vodio tokom čitave trke.
EPA-EFE/YOAN VALAT
Bastijanini se velikom brzinom odvojio na oko 2,5 sekunde od Džeka Milera, koji se odvojio od Espargara na 1,6 sekundi i u tom momentu nam je ostalo još samo 4 kruga...

Sve je izgledalo kao da ćemo gledati pravu bajku u Francuskoj, a setimo se Bastijanini je bio fantastičan u Kataru i pobedio na startu sezone i u svoj bilans upisao još jednu veliku na legendarnoj stazi Le Man.

Fabio Kvartararo je u poslednjem krugu pokušao da obiđe Espargara i dođe do pobedničkog postolja i treće pozicije, ali nije bilo prostora za efikasan napad i Španac je zadržao svoju poziciju.

Ovo je bila treća pobeda Enee Bastijaninija u sezoni! Kakva trka!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: