Iznenađenje: Crna Gora preslišala Hrvatsku za istorijski trijumf!

Rukometaši Crne Gore savladali su Hrvatsku 32:26 (15:9) u Budimpešti na otvaranju druge faze Evropskog prvenstva.

Izvor: MS

Četvrtak, 20.01.2022.

15:00

Iznenađenje: Crna Gora preslišala Hrvatsku za istorijski trijumf!
Foto: Profimedia

Nakon Slovenije, tim Zorana Roganovića je nadigrao još favorizovaniju Hrvatsku i tako stigao do prve pobede u istoriji na EP, računajući samo drugu fazu.

Od prvog do poslednjeg minuta, Crnogorci su razbijali Hrvatsku i nijednog trenutka trijumf nije dolazio u pitanje, dok su "kauboji" šanse za završnicu sveli u domen teorije.

Blistao je golman Nebojša Simić sa 14 odbrana, dok su po sedam golova dali Miloš i Branko Vujović, pet Nemanja Grbović, a po četiri Vasko Ševaljević i Sefan Čavor.

Kod Hrvatske je Ivan Čupić dao šest, a pet Luka Cindrić – ostali su bili ispodproseka.

Crna Gora je tako došla do prvih bodova, koji se računaju u ovoj rundi, dok su "kauboji" i dalje bez ijednog i teško će moći čak i u borbu za peto mesto.

Posebno ako slično budu igrali protiv moćne Danske, nezgodnog Islanda i hita turnira Holandije. Meč je otvoren tako što je Hrvatska povela preko Čupića sa krila i to je bilo jedino vođstvo "kauboja" u ovom susretu.

Već za dva napada je Crna Gora preokrenula, a onda je krenuo Miloš Vujović da teroriše rivala sa levog krila.

Čupić nije ima način kako da ga sačuva, bilo je i egizibicija sa duplim cepelinom, "kokicom" i piruetom, pridružio mu se i Ševaljević, dok se Hrvatska mučila u napadu.

Pratično je samo Cindrić pokušavao nešto, dok su ostali bili statisti...

Već u 14. minutu su Crnogorci imali +3 (6:3) i nisu dozvoljavali favorizovanom rivalu da se priključi, čak šta više – ključna razlika napravljena je u finišu prvog poluvremena.
EPA-EFE/Tamas Kovacs
Četiri minuta pre pauze Crnogorci prave seriju 4:0 i sa maksimalnih šest golova odlaze na odmor (15:9), kažnjavajući bezidejnu igru Hrvatske u organizaciji napada.

Nastavak je bolje otvorila Hrvatska, spustila na minus četiri (15:11), ali se posle ranog tajm-auta Roganovića Crna Gora vratila.

Rampu je spustio sjajni Nebojša Simić na golu, izluđivao je hrvatske šutere, čak i asa Barselone Luku Cindrića.

Razigrao se i Branko Vujović sa dve "bombe" sa pozicije desnog beka u trenucima sa dva igrača manje i povratka Hrvatskoj nije bilo, iako je prišla najbliže na četiri gola zaostatka u 46. minutu (22:18).

Kasnije je Crna Gora rutinski privela meč kraju i napravila, može da se kaže, mini-senzaciju.

Više niko neće moći da unapred otpiše Crnogorce...

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: