Dejvis se muči – najlošiji u istoriji NBA

Entoni Dejvis, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, ima najlošiji šuterski niz u istoriji NBA lige.

Izvor: SN

Nedelja, 28.11.2021.

11:00

Dejvis se muči – najlošiji u istoriji NBA
Foto: Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Los Anđeles Lejkersi imaju dosta problema na početku ove sezone, a viđeni su kao jedni od glavnih favorita za osvajanje šampionske titule.

Jedan od njihovih najboljih igrača, Entoni Dejvis, ima problema sa šutem i njegov "crni niz" je najlošiji u istoriji lige, kaže napredna statistika.

On za tri poena šutira tek 16,7 odsto što je najgori učinak u NBA ligi ikada kada se uzme u obzir bilo ko ko je pokušao najmanje dva puta da pogodi trojku na jednoj utakmici i pritom je odigrao minimalno 20 minuta.

Dejvis sa polu distance šutira 38,3 odsto, što je najgori učinak u istoriji kada se uzme u obzir minimalno 100 pokušaja, a ukupan broj šuteva (van reketa) od svih igrača koji su šutnuli barem 150 puta, Dejvis najlošiji – tek 33,1 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: