Kari je novi Jokićev "izazivač" VIDEO

Nikola Jokić je favorit za MVP priznanje ove sezone u NBA ligi, ali je sada dobio još jednog žestokog konkurenta.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

12:40

Kari je novi Jokićev
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Pored Džoela Embida, s kojim se od početka sezone nadmeće za priznanje najkorisnijeg igrača sezone, sada mu je rival i jedan od omiljenih igrača lige.

Stef Kari blista ove sezone u dresu Golden Stejt Voriorsa, ali se u MVP trku uključio pre svega zahvaljujući impresivnim igrama u poslednjih deset utakmica.

Kari u aprilu prosečno beleži 39,9 poena, 6,6 skokova i 4,3 asistencije po meču uz čak 54 pogođene trojke na poslednjih šest mečeva, te više od deset na četiri od poslednjih pet nastupa.

Zahvaljujući Karijevim spektakularnim igrama Voriorsi su u sjajnoj formi sa pet pobeda na poslednjih šest utakmica.

Protekle noći su nadigrali najbolji tim Istoka Filadelfija 76erse 107:96, a istakao se upravo Kari sa 49 poena.
On je postigao najmanje 30 poena na 11 uzastopnih utakmica i postao je prvi igrač stariji od 33 godin koji je to učinio.

Njegove igre su oduševile košarkašku javnost, među njima i kolege bivše i sadašnje NBA igrače poput čuvenog Medžika Džonsona, potom Meta Barnsa, Džeremija Lina, Zeka Levina, Kendrika Perkinsa...

Kari je propustio prošlu sezonu zbog povrede, a u tekućoj u oslabljenim Voriorsima prosečno beleži 31 poen, 5,9 asistencija i 5,6 skokova.

Tokom aprila je imao sledeće poenterske učinke: 36, 37, 41, 32, 38, 53, 32, 33, 47, 49 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: