Prosinečki: Svi smo kao klinci želeli da budemo Cico

Legendarni igrač i selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u 65. godini nakon kratke i teške bolesti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

15:12

Prosinečki: Svi smo kao klinci želeli da budemo Cico
Foto: Profimedia

Kranjčar je profesionalnu igračku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu 1973. te u deset godina nastupanja na 261 utakmica postigao 98 golova.

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine osvojila prvu titulu šampiona Jugoslavije posle 24 godine, a kao trener tri puta je sedao na klupu maksimirskog kluba.

S Dinamom je osvojio pet trofeja – dvostruku krunu 1996. i 1998. godine, a počeo je i sezonu 1998/1999 koja je okončana titulom.

Klub je dvaput uveo u Ligu šampiona, nezaboravnom slavljem protiv Seltika u Zagrebu sa 3:0 u jesen 1998. i pobedom protiv Salcburga s 2:1 u produžecima u gostima 2016. godine.

Mnogi posebno pamte utakmicu protiv Seltika, baš kao i trenutke radosti zbog uspeha koje je Kranjčar te večeri delio u zagrljaju s Robertom Prosinečkim.

''Meni je uvek bio poseban. Svi smo kao klinci želeli da budemo Cico, a naše dugogodišnje prijateljstvo je nešto na što sam posebno ponosan. Cico je bio strašan igrač, silno talentovan trener, neko ko je ispisao istoriju Dinama, zagrebačkog i hrvatskog fudbala. Veoma sam volo i Niku, Elviru, celu porodicu",
reško je podneo smrt Kranjčara Robert Prosinečki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: