Danci kroz neviđenu dramu do polufinala!

Rukometaši Danske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva pošto su savladali domaćina, reprezentaciju Egipta posle sedmeraca 39:38 (28:28, 16:13).

Izvor: Z.K.

Sreda, 27.01.2021.

18:42

Danci kroz neviđenu dramu do polufinala!
Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Bio je to fantastičan meč, neviđena drama, ne pamti se kada je jedan meč imao toliko obrta, a presudila je penal serija i sedmerac koji je odbranio golman Landin.

Tako će Danci sa nestrpljenjem očekivati ishod večerašnjeg duela između Španije i Norveške, pobednik tog meča igraće sa njima za plasman u finale.

Egipat je bolje počeo meč, poveli su domaćini za tili čas sa 3:0 i 4:1, ali su Danci dodali gas i brzo nadoknadili minus (4:4).

Tokom prvog poluvremena, imali smo rezultatsku klackalicu, timovi su se smenjivali u vođstvu da bi Danci pred kraj poluvremena zaigrali nešto bolje, pa su na odmor otišli sa tri gola prednosti (16:13).

Početkom drugog dela imali su prednost od 17:14, ali su se uporni Egipćani vratili u igru, stigli i da povedu sa 21:20.

Egipat je imao po gol prednosti i u narednih nekoliko minuta, da bi Danci na osam minuta pre kraja stigli do 25:23.

Činilo se da će se tu odlepiti, ali je Egipat novim naporom uspeo da stigne do izjednačenja, 25:25 pet minuta pre kraja.

U nervoznom finišu, posle velike drame, na minut pre kraja, Egipat je izjednačio na 27:27, da bi preko Omra poveo sa 28:27.

Usledilo je ekspresno izjednačenje u poslednjem minutu, da bi potom bio isključen igrač Egipta. Danci su imali poslednji napad, tražili su tajm-aut na pet sekundi pre kraja.

Nisu uspeli da iskoriste napad i meč je završen rezultatom 28:28, pa se ušlo u produžetke od dva puta po pet minuta.
Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany
U prvom, Danci su stekli prednost i u poslednjih pet minuta ušli sa dva gola viška, 31:29.

Uspevali su da i u tom delu imaju gol do dva prednosti, ali na 15 sekundi pre kraja, Egipat je na 34:33 dobiio isključenje Mikela Hansena i sedmerac koji su pretvorili u gol za 34:34, čime su izborili nove produžetke od dva puta po pet minuta!

Velika nervoza činila je svoje, Egipat je konačno uspeo da povede da 35:34, a Danci su na dva minuta pre kraja četvrtog produžetka od pet minuta, imali sedmerac, ali je Emil Jakobsen šutirao preko gola.

Dobili su priliku i na 30 sekundi do kraja, imali napad za izjednačenje, usledilo je gledanje VAR snimka i isključenje igrača Egipta,zbog branjenja u golmanskom prostoru, da bi Magnus Landin izjednačio iz sedmerca na 35:35.

Odluka je, tako, morala da padne izvođenjem sedmeraca.

Tu je Landin bio fantastičan, odbranio je prvi i poslednji sedmerac Egipćana.

Zejin nije uspeo da na 3:3 postigne gol, da bi Lase Sven Hansen postigao gol za 4:3 i tako odveo Dance u polufinale.

Parovi četvrtfinala:

Danska - Egipat 39:38
20.30 Francuska - Mađarska
20.30 Španija - Norveška
20.30 Švedska - Katar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: