Potop Nikolićeve Lokomotive VIDEO

Fudbaleri Salcburga su nadigrali Lokomotivu u Moskvi u 5. kolu grupe A Lige šampiona i pobedom od 3:1 (2:0) gotovo obezbedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Izvor: SN/SS

Utorak, 01.12.2020.

18:00

Potop Nikolićeve Lokomotive VIDEO
Photo by EPA-EFE/Maxim Shipenkov

Austrijski prvak je tako preskočio tim Marka Nikolića na tabeli i kolo pre kraja ima bod više i lakši posao u poslednoj rundi.

Salcburg će kroz nedelju dana dočekati Atletiko Madrid na svom stadionu, dok će Lokomotiva ići na noge aktuelnom prvaku Evrope, Bajernu u Minhen.

Ruski predstavnik nije imao nikakav odgovor na agresivnu i napadačku igru Salcburga, a posebno za dvostrukog strelca u prvom poluvremenu, Mergima Berišu.

Nemac albanskog porekla se prvi put upisao u listu strelaca u 28. minutu.

Dugo je trajao napad gostiju, dva puta su pokušali bili izblokirani, a onda se lopta odbila do Beriše koji je zatresao mrežu.

VAR sistem je posle nekoliko minuta proveravanja pokazao da nije bilo ofsajda.
Desetak minuta kasnije Lokomotiva je prvi put zapretila i odmah došla do dve velike prilike.

Najpre je Murilo šutirao, a Ramaljo spasio pogodak na gol-liniji, a onda nakon desetak sekundi je i Ze Luis tukao sa distance, a Cican Stanković odbranio.

I kako to obično biva, sledi kazna, a ovog puta je Slobodan Rajković "pokopao" Marka Nikolića.

Dve velike greške na centru terena je napravio srpski defanzivac i poklonio gotovo čistu situaciju koju su asistent Koita i strelac Beriša pretvorili u 2:0.
Nikolić je odmah na startu drugog poluvremena napravio trostruku izmenu, a "grešnika" Slobodana Rajkovića ostavio u svlačionici.

Međutim, to nije previše promenilo stanje stvari na terenu. Možda Anton Mirančuk jeste doneo balans na terenu, ali generalno, Salcburg je usporio ritam utakmice i uveo je u željeni tok.

Lokomotiva je pokazala reakciju u 78. minutu kada je Ramaljo skrivio jedanaesterac nad Ze Luisom, a Mirančuk smanjio na 2:1.

Ipak, nada Nikolićevog tima je trajala samo stotinak sekundi, pošto je Murilo napravio veliku grešku, poput Rajkovića u prvom delu, poklonio loptu Karimu Adejemiju i on je to iskoristio da postavi konačnih 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: