Borba za plej-of Evrolige – Zvezda u Vitoriji traži prekid loše serije

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Baskoniji u meču 26. kola Evrolige.

Izvor:

Četvrtak, 27.02.2020.

09:27

Borba za plej-of Evrolige – Zvezda u Vitoriji traži prekid loše serije
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šampion ABA lige i Srbije vezao je dva poraza u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi i u Španiji želi da prekine lošu seriju.

Meč u "Fernando Buesa" areni na programu je u četvrtak od 21:00.

Zvezda večeras (21.00) u Španiji protiv Baskonije, koja je u lošoj formi, ima možda i poslednju šansu da ostane konkurentna u trci za četvrtfinale. Dvojka je 2,55, dok je kec na baskijsku ekipu 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Baskonija - Zvezda. Crveno-beli će u Španiji biti bez trenera Dragana Šakote, koji ima zdravstvenih problema, a ekipu će voditi njegov pomoćnik Andrija Gavrilović, koji se već našao ove sezone u ulozi glavnog trenera, kada je Milan Tomić napustio tim.

Zvezda će biti kompletna u Španiji, pošto su svi igrači na raspolaganju Gavriloviću, a u Vitoriju je otputovao i novi plejmejker Kalin Lukas, ali još se ne zna da li će debitovati protiv Baskonije.

Srpski predstavnik poražen je u 25. kolu od CSKA iz Moskve na domaćem parketu (86:81), dok su u 24. kolu doživeli neuspeh protiv Himkija u Podmoskovlju (78:72). Između poraza u 22. kolu od Efesa (85:78) i neuspeha protiv Himkija, uspeli su kod kuće da savladaju Panatinaikos (78:73).

Poraženi su i od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća (85:84), gde su ispustili prednost od šest poena u poslednjem minutu, a u nedelju prvog marta očekuje ih meč sezone protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi.

Baskonija je poražena ubedljivo u prošlom kolu od Žalgirisa (60:74) i loša forma ekipe iz Vitorije može biti šansa za Crvenu zvezdu da upiše 11. pobedu.

U prvom delu sezone Baskonija je slavila u Beogradu (64:72), a poslednji put kada se igralo u Španiji, Zvezda je doživela ubedljiv poraz (84:103).

Baskonija je u seriji od tri pobede protiv Crvene zvezde, a u ukupnom skoru u Evroligi od 2013. godine je 5:4 u pobedama za Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: