Srbija slomila svetskog šampiona i osvojila 5. mesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 8:7 u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor: SN

Nedelja, 26.01.2020.

15:40

Srbija slomila svetskog šampiona i osvojila 5. mesto
Foto: B92/MS

Srbija je prvu četvrtinu počela dobrom odbranom posle koje je usledio prekršaj za peterac, a najstrožu kaznu je u gol pretvorio Filip Filipović.

Branislav Mitrović je počeo sa tri dobre odbrane, da bi se Italijani malo konsolidovali i uspeli da postignu dva gola u nizu.

Ubrzo je Milan Aleksić pogodio za 2:2, da bi novu prednost Srbiji doneo Filip Filipović, a četvrtina je završena čudnom odlukom sudija da ne pokažu faul nad Duškom Mandićem.

U drugoj četvrtini, igra srpske selekcije se pomalo i raspala. Izabranici Dejana Savića su postigli samo jedan gol, a primili su čak četiri.

Di Fulvio je bio veoma opasan i na najbolji način prikazao svoj raskošni talenat. Nije realizacija jnemu bila problem i malo je nedostajalo da tu prednost dodatno uveća u poslednjem napadu u prvom poluvremenu, ali je ipak pri pauzi na semaforu stajalo 6:4 u korist Italije.

Drugo poluvreme je bilo nešto manje atraktivno, ali se velika borba oslikavala u svakom duelu srpskih i italijanskih vaterpolista. Ubrzo su "delfini" smanjili na gol zaostatka, da bi preko Aleksića stigla do izjednačenja i na semaforu je stajalo 6:6.

Gledali smo pravu dramu u Budimpešti, a "ulje na vatru" dodao je Aleksić iz kontre da bi se Aikardi ubrzo revanširao novim izjednačenjem. U 31. minutu utakmice, Mandić je sa velike udaljenosti postigao veoma lep gol za ispostaviće se pobedu Srbije rezultatom 8:7.

Filipović i Aleksić su sa dva postignuta gola predvodili Srbiju, dok se na drugoj strani istakao di Fulvio sa 3 gola, kao i Filjoli sa 2.

Utakmicu ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Evropsko prvenstvo, meč za 5. mesto:

Srbija – Italija

bazen: Dunav arena
sudije: Cvart, Kun

Srbija: G. Pjetlović, Mandić, Dedović, Ranđelović, Ćuk, D. Pjetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio, Luongo, Filjoli, Fondeli, Veloto, Rencuto, Ečenike, Figari, Bodegas, Aikardi, Dolče, Nikosia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: