Zvezda, Partizan i derbi posle evropskih glavobolja

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se u prvom ovosezonskom košarkaškom derbiju.

Izvor: LN

Nedelja, 17.11.2019.

09:10

Zvezda, Partizan i derbi posle evropskih glavobolja
Foto: Srðan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan i Zvezda odigraće meč 7. kola ABA lige u kojem će domaćin biti crno-beli, u "Štark areni" od 20 časova.

Ovo će biti neverovatni deseti meč ove dve ekipe u 2019. godini, posle silnih duela u ABA, KLS i Kupu.

Bilans prošle sezone, posle ukupno deset odigranih mečeva, kaže da je Zvezda bila bolja u sedam navrata, što govori i podatak da je osvojiola ABA i KLS, dok je Partizanu pripao Kup.

I crveno i crno-beli ne nalaze se u najboljoj formi i u "večiti" derbi ne ulaze u idealnom momentumu, obe ekipe posle poraza u Evropi.

Partizan je u sredu doživeo koliko-toliko očekivan poraz od Tofaša u Bursi, drugi vezani neuspeh u Evrokupu posle uvodnih pet pobeda.

Zvezda je pretrpela šokantan poraz upravo u Areni u petak, jer je od nje bio bolji francuski ASVEL, ekipa kojoj niko nije predviđao pobedu u Beogradu i koja je u nekoliko navrata gubila dvocifrenom razlikom.

Crveno-beli su neko vreme bez Filipa Čovića i Derika Brauna čije je stanje upitno i za ovaj meč, dok se očekuje povratak Stratosa Perperoglua, koji je propustio meč sa ASVEL-om.

Artsiom Parahovski nije bio u sastavu za Tofaš i očekuje se njegov odlazak iz Partizana, te ga najverovatnije nećemo gledati u derbiju, dok se Kori Volden još nije vratio na teren propustivši poslednjih pet utakmica.

Pobednik "večitog" derbija otići će na skor od 5 pobeda i 2 poraza i preuzeti treće mesto na tabeli, dok je poraženi imati 4-3 i ispasti iz plej-of mesta.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: