"Poraz od Novaka u Londonu bio je za Rodžera razarajući"

Nekada četvrti teniser sveta, Amerikanac Džejms Blejk, smatra da je poraz u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića jako teško pao Rodžeru Federeru.

Izvor: Z.K.

Petak, 08.11.2019.

09:32

Photo by Fred Lee/Getty Images

Novak je u tom čuvenom finalu koje je trajalo četiri sata i 57 minuta, slavio u pet setova, što mu je donelo ukupno 16. Grend slem titulu.

Švajcarac je i ranije doživljavao poraze u mečevima za titulu sa Novakom, ali čini se da mu je taj na Vimbldonu najteže pao.

"Rodžer je jedan od najboljih koje sam ikada video kada je reč o tome da se zaboravi sve što se desilo na nekom meču ili turniru i krene dalje. Ipak, ovaj poraz na Vimbldonu je bio poseban. Čak je i priznao da ga je to slomilo, onda možete da zamislite koliko je to bilo razarajuće za njega", kaže Blejk.

Federer i Đoković će naredne nedelje ukrstti reket ponovo i to na ATP tur finalu u Londonu, u okviru grupe "Bjern Borg".

"Federer i Pit Sampras su možda dvojica najboljih igrača kada je reč o tome da završe meč. Čim odigraju poslednji poen već su mislima u narednom meču i ne razmišljaju o tome šta je bilo", poručio je Blejk.

Švajcarac je nedavno u Bazelu osvojio jubilarnu desetu titulu u rodnom gradu, što mu je bio ukupno 103 pehar u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: