Ljajić i Mitrović "slomili" Litvaniju – opet smo primili gol

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju 2:1 (0:0) na gostovanju u Viljnusu, u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 14.10.2019.

19:30

Ljajić i Mitrović
Foto: Tanjug/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

"Orlovi" su nakon neubedljive inicijative u prvom poluvremenu, goste "nokautirali" sa dva gola u prvih deset minuta drugog dela meča.

Litvance je "slomio" tandem bivših igrača Partizana, Adem Ljajić je bio dvostruki asistent, a Aleksandar Mitrović dvostruki strelac.

Ljajić je oba puta prošao po desnoj strani kaznenog, do gol-aut linije, a onda odigrao povratnu u peterac.

Prvo je podigao loptu do Mitrovića koji je pobegao svom čuvaru i neometan je zakucao u mrežu, za 0:1 u 49. minutu.
Foto: SofaScore
Samo četiri minuta kasnije bilo je 0:2. Ljajić ovaj put gura loptu po zemlji, ona prolazi pored golmana Litvanije, a Mitrović sa rivalom na leđima uspeva da je sprovede u mrežu.

Mitrović je stigao do 31. gola u dresu reprezentacije, sedmog u kvalifikacijama za EP i sedmog na poslednja četiri nastupa za Srbiju.

Ovaj 25-godišnji napadač Fulama je na sedam pogodaka od rekordera nacionalnog tima Stjepana Bobeka.

Ni ovaj put Srbija nije uspela da sačuva svoju mrežu. U 79. minutu Litvanci smanjuju na 2:1, preko rezerviste Domantasa Kazlauskasa koji je matirao Dmitrovića udarcem u njegov ugao.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Srbija je kontrolisala igru u prvom poluvremenu, krenuli su "Orlovi" agresivno i odmah dva puta zapretili, ali Litvanci odolevaju pokušajima Mitrovića i Ljajića iz kaznenog u prvih pet minuta.

U nastavku su Litvanci pokazali da je previše "rupa" u odbrani Srbije, jednostavnom kontrom su lako stigli do gola Srbije, a u dve situacije im je Dmitrović omogućio odlične šanse, koje srećom nisu iskostili.

U 29. minutu Mitrović prvi put šutira u okvir gola, sjajno skače na centaršut Milivojevića, ali brani Černauskas, kome je dva puta zapretio i Kolarov, jednom nimalo naivno i sa 40 metara.

Nakon ekspresnog vođstva na startu drugog poluvremena, Srbija umiruje ritam igre i "troši vreme", ali se previše opuštaju "Orlovi" i Litvanija preuzima kontrolu.
Foto: Tanjug/AP Photo/ Mindaugas Kulbis
To donosi domaćinu gol nade 11 minuta pre kraja, a onda u samoj završnici i stopostotnu priliku za 2:2, ali samo pukom srećom Laukžemis promašuje ceo gol pa naš tim stiže do pobede.

Srbija u narednom kolu kvalifikacija za EURO 2020. dočekuje Luksemburg, 14. novembra, a potom Ukrajinu 17. u poslednjoj rundi.

"Orlovi" imaju samo teoretske šanse da se domognu EP iz ove grupe, ali za to su nam neophodne dve pobede u pomenutim utakmicama, te bar jedan kiks Portugala.

Međutim, trebalo bi da se dogodi čudo pa da se evropski "Selesao" pod vođstvom Kristijana Ronalda "oklizne" protiv Litvanije ili Luksemburga u novembru.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: