Gameiro i Rodrigo šokirali Barselonu i doneli Valensiji Kup

Fudbaleri Valensije savladali su Barselonu rezultatom 2:1 i tako uspeli da osvoje španski Kup kralja.

Izvor: SN

Subota, 25.05.2019.

23:00

Gameiro i Rodrigo šokirali Barselonu i doneli Valensiji Kup
Photo by Alex Caparros/Getty Images

U jednoj zaista interesantnoj utakmici, fudbaleri Valensije su uspeli da pobede Barselonu i da po osmi put podignu trofej namenjen osvajaču španskog kupa.

Nekadašnji napadač Sevilje, Kevin Gameiro u 21. minutu doneo veliku radost "slepim miševima", pošto je jednu sjajnu akciju završio na najbolji način.

Hose Luis Gaja je lagano prihvatio jednu "dijagonalu" i poslao pas Gameiru koji je bio negde iznad penala i poslao loptu u gornji desni ugao za velikih 1:0 u korist Valensije.

Na 2:0 povećao je Rodrigo, koji je centaršut dobio od Karlosa Solera i iz neposredne blizine glavom savladao ter Štegena. Ovim rezultatom se i završilo prvo poluvreme.

U nastavku, Barselona je morala da krene na "sve ili ništa". Imali su posed lopte u većem delu drugog poluvremena, napadali su prilično intenzivno, ali je Valensija bila odgovorna u svojim defanzivnim zadacima.

Samo jedan kiks njihove odbrane bio dovoljan Lionelu Mesiju da smanji prednost Valensije na 2:1.

Barsa je imala korner, jedan od njihovih fudbalera je skočio i glavom šutirao ka golu, pritom je pogodio stativu i lopta je prevarila golmana Domeneka, pa je Mesi sa svega nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pošto je Valensija odlela Barsinom pritisku i po osmi put u svojoj istoriji podigla trofej Kupa kralja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: