Šokantan poraz Hrvata, Brazil udaljio "kauboje" od polufinala

Rukometaši Brazila napravili su veliko iznenađenje na Svetskom prvenstvu pobedivši Hrvatsku 29:26 u Kelnu.

Izvor: AK

Nedelja, 20.01.2019.

19:35

Šokantan poraz Hrvata, Brazil udaljio
Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Predvođeni strelcem 8 golova Hanijelom Langarom, Brazilci su ostvarili prvu pobedu u drugoj fazi SP gde su samim plasmanom ostvarili najveći uspeh u istoriji.

S druge strane, Hrvati su ovim porazom nakon velike pobede nad evropskim prvakom Španijom sveli na minimum šanse za plasman u polufinale turnira.

Osim toga, "kaubiji" su ugrozili i treće mesto u Grupi E koje vodi u razigravanje za plasman, a koje je bitno jer prvih sedam selekcija sa SP će izboriti mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. Brazilci su odigrali fantastičan meč u kojem su sve vreme kontrolisali rezultat, u nekoliko navrata su imali pet golova prednosti u prvom poluvremenu, dok su u drugom stigli i do +6 (22:16).

Hrvati uspevaju da se vrate u igru serijom 5:1 sredinom drugog dela meča čime su se primakli na samo gol zaostatka (26:25), ali Brazilci odolevaju ovom pritisku i ekspresno povećavaju na 28:25 nakon čega rival više nije imao odgovor.

Langara su u timu Brazila pratili Felipe Borhes sa 5, te Pozer, Tešeira i Toledo sa po 3 gola, dok su najefikasniji Hrvati bili Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat, Luka Stepančić i Manuel Štrlek sa po 5 pogodaka.

U sledećem kolu Grupe E Hrvatska igra sa domaćinom Nemačkom, a potom i sa aktuelnim šampionom sveta Francuskom, gde će joj najverovatnije biti neophodne dve pobede za mesto u polufinalu.

U prvom meču drugog kola Grupe F, Mađarska je očekivano savladala Tunis 26:21 i ušla u borbu za treće mesto koje vodi u razigravanje za plasman.

Mađare je predvodio Balog sa 9 golova, dok je sedam postigao Lekai, a Tunišane su predvodili Buganmi i Sanai sa po pet.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: