Petak, 10.08.2018.

22:10

Hrvat i Austrijanac izbacili Đokovića i iz dubla Toronta

Novak Đoković i Kevin Anderson nisu uspeli da se plasiraju u polufinale dubla u Torontu jer su u dva seta poraženi od Mektića i Peje.

Izvor: LN

Hrvat i Austrijanac izbacili Đokovića i iz dubla Toronta
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Hrvatsko-austrijski par ih je savladao posle jednog časa i 34 minuta igre rezultatom 7:5, 7:5.

Srbin i Južnoafrikanac dogurali su dalje nego što su očekivali, do četvrtfinala, ali tu su se i zaustavili.

Mektić i Peja su bolje otvorili duel i prvi napravili brejk, da bi ga Kevin i Novak odmah vratili. Igralo se u egalu još neko vreme, hrvatsko-austrijski par je propustio po neku brejk priliku, ali ne i onu u 11. gemu seta.

Tada su, posle dobrih riterna, napravili odlučujući brejk, da b i zatim Aleksander Peja mirno odservirao za kraj prve denoice meča.

Neko vreme se igralo bez brejka, ali je onda usledio novi pad koncentracije kod Đokovića i Andersona.

Kevin je imao zicer na mreži prilikom 30:30 i Novakovog servisa, ali je tu lopticu poslao daleko u aut. Zatim, Aleksander Peja, koji je možda bio i najbolji akter ovog četvrtfinala, odličnim forhendom doneo je odlučujući brejk svom timu.

Odmah u narednom gemu pripretili su Novak i Kevin, vezali neke dobre udarce i došli do tri vezane brejk prilike. Prilikom prve imali su šansu, prilikom druge nisu, a onda je usledila dupla servis greška rivala.

Imao je "Đokerson" set loptu, to jest dve vezane. Kod prve su nadrigrani, a kod druge, pri rezultatu 5:4, Novak je drugi servis protivnika poslao nekoliko metara u aut.

Odmah nakon propuštene prilike, došlo je do kazne, kako to često sledi u tenisu. Novakov ritern na set lopti prilikom drugog servisa skupo je koštao njega i Andersona, pa su Mektić i Peja dobrom igrom u polju realizovali prvu od dve vezane brejk šanse, te je Austrijanac mirno odservirao za pobedu

Mektić i Peja se u polufinalu sastaju sa boljim iz meča u kojem se nalaze Amerikanci Raživ Ram i Sem Kveri, koji igraju protiv Henrija Kontinena iz Finske i Džona Pirsa iz Australije.

II set – Mektić/Peja dobijaju 7:5

Photo by Vaughn Ridley/Getty Images
5:7 Kraj! – Odličan je bio Austrijanac Peja prilikom poslednjeg gema u meču i doneo trijumf svom paru od 7:5, 7:5.

5:6 Brejk Mektić/Peja – Kazna je usledila ubrzo, kako to obično biva u tenisu. Onaj ritern Novaka na drugi servis skupo je koštao njega i Andersona, pa su Mektić i Peja dobrom igrom u polju realizovali prvu od dve vezane brejk šanse i sada će Austrijanac servirati za pobedu.

5:5 – Novak je praktično jednu lopticu oteo Andersonu i preuzeo kontrolu u poenu, koji je i osvojio. "Đokerson" je došao do dve vezane set lopte, a prvu nije iskoristo iako se Novak bacio praktično publiki u noge. Kod druge riternirao je Srbin, ali je drugi servis Nikole poslao nekoliko metara u aut.

5:4 – Verovatno ni najoptimističniji navijači Mektića i Peje nisu pomislili da će Andersonu toliko popustiti koncentracija u ovom trenutku da bi izgubio servis. Fantastičan je bio u ovom gemu i doneo sebi i svom paru ponovnu prednost u drugoj deonici meča.

4:4 Brejk Đoković/Anderson – Odmah u narednom gemu pripretili su Novak i Kevin, vezali neke dobre udarce i došli do tri vezane brejk prilike. Prilikom prve imali su šansu, prilikom druge nisu, a tokom trećeg, odlučujućeg poena, Aleksander Peja napravio je duplu servis grešku i brejk je vraćen.

3:4 Brejk Mektić/Peja – Novi problemi pri servisu Novaka Đokovića i dominacija na mreži Aleksandera Peje. Bilo je 30:30, usledio je ipak dobar servis Novaka, a onda je Anderson nezamislivim promašajem na mreži poklonio dve brejk šanse rivalima. Aleksander Peja fantastičnim forhendom donosi brejk svom paru.

3:3 – Kod servisa Andersona nije bilo nikakvih problema, kao što se očekuje. Bilo je 40:0, a onda je "Đokerson" vezao dva poena, da bi Nikola duplom servis greškom poklonio brejk priliku, koja je dobrim servisom, i odličnim potezom na mreći Peje, ubrzo anulirana.

2:2 – Ovo je bila dobra prilika za Đokovića i Andersona. Na 15:30 odlično je riternirao Novak, ali je jednim volejem, sa puno sreće, Metkić ipak doneo poen svojoj "ekipi". Još jedan dobar poen za Hrvata, a onda i gem posle katastrofalnog riterna Đokovića. Anderson će sada servirati, tako da problema ne bi trebalo da bude.

2:1 – Bilo je manjih problema na 15:30 prilikom Đokovićevog servisa. Ipak, rivali nisu uspeli da odriterniraju kako znaju i umeju i Đoković je uspeo da sebe i svog para dovede u novo vođstvo.

1:1 – I Mektić dobro otpočinje drugu deonicu meča. Kada se uđe u razmenu, Kevin i Novak teško dolaze do poena, i u tim "dublovskim" poenima, kada su oba igrača na mreži, nemaju puno šansi.

1:0 – Siguran je bio visoki Anderson, još jedanput. Kada on servira, nema "zime". Novak i Kevin su i u osmini finala, protiv Erbera i Maua, izgubili prvi set, ali su zatim rutinski rešili drugi, kao i super taj-brejk i prošli dalje, tako da nije sve gotovo.

I set – Mektić/Peja dobijaju 7:5

Photo by Matthew Stockman/Getty Images
5:7 – Austrijanac Peja je dobro počeo servis gem, ali je Đoković dobrim udarcima, pre svega iz riterna, uneo malu neizvesnost. Ipak, srpsko-južnoafrički par ostao je bez prvog seta zbog pada koncentracije pri njegovom kraju.

5:6 Brejk Mektić/Peja – Pripretili su Hrvat i Austrijanac krajem prvog seta sa 0:30, ali je onda Novak popravio servis. Ipak, duplom greškom srpskog tenisera protivnici su došli do dve vezane brejk prilike i fantastičnim riternom napravili brejk.

5:5 – Mektić je pokazao još jedanput da je siguran na servisu i doneo novo poravnanje rezultata svojoj ekipi.

5:4 – Opet se nekako izvukao "Đokerson". Bilo je 40:15 na Andersonov servis, ali su nekim greškama Srbin i Južnoafrikanac dopustili protivnicima da dođu do nove brejk šanse. Anderson je servirao, nije pogodio prvi servis, ali je drugi bio dovoljno dobar da Peja riternira u mrežu.

4:4 – Dva ekspresna gema za novo izjednačenje. Prvo je Đoković bio veoma siguran na servisu, udarcu u koji trenutno ima najviše samopouzdanja u karijeri, a zatim i Aleksander Peja.

3:3 – Ekspresni gem za Hrvata i Austrijanca. Nije ih omelo to što su bili jako blizu brejka u prethodnom gemu i, pre svega odličnim servisima Nikole Mektića, došli su do novog izjednačenja, tako da će sada servis srpskog tenisera biti pritisnut.

3:2 – Đoković je par puta bio primoran da smečuje u ovom gemu, i doduše nije pogrešio, ali moglo je to i bolje. Fantastični servisi Andersona donose srpsko-južnoafričkom paru novo vođstvo, uprkos komplikaciji i brejk lopte za Mektića i Peju posle velikih 40:0. Pri tom, odlučujućem poenu Anderson je pokazao zavidnu snalažljivost, a Đoković fantastičnu igru na mreži i, sa nekoliko odličnih refleksnih reakcija, spasao je ovaj gem.

2:2 Brejk Đoković/Anderson – Nije puno trebalo Novaku i Kevinu da prvi put zaprete pri riternu. Došli su do 15:30, a onda duplom servis greškom Peje došli do tri vezane brejk lopte. Posle sjajne igre na mrežu obojice tenisera rezultatski egal je ponovo vraćen.

1:2 Brejk Mektić/Peja! – Opet je tandem Kevin/Novak dobro počeo gem i dobio uvodna dva poena, ali je onda sve otišlo u nepovrat. Četiri vezana poena osvajaju hrvatski i austrijski teniser, dolaze do dve vezane brejk prilike i olako koriste prvu za prvi brejk na meču.

1:1 – Odličan, siguran početak i za Mektića i Peju. Sigurni su bili na servisu, tačnije Hrvat Mektić, i protivnicima prepustili samo jedan poen u svom prvom gemu.

1:0 – Dobro je meč otpočeo Kevin Anderson, i zahvaljujući njegovim servisima "Đokerson" dolazi do 30:0. Ipak, Mektić i Peja dolaze do brzog izjednačenja, ali Srbin i Južnoafrikanac ostaju mirni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: