Apsolutna dominacija u bazenu – Piti i Šestrem pokorili Evropu

Britanski plivač Adam Piti je trijumfom u mešovitoj štafeti 4x100 metara došao do svog četvrtog zlatnog odličja.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2018.

22:27

Apsolutna dominacija u bazenu – Piti i Šestrem pokorili Evropu
Foto: Getty images

Piti je na ovom Evropskom prvenstvu trijumfovao još u diciplinama 50 i 100 metara prsno, kao i miksovanoj mešovitoj štafeti 4x100 metara

Britanija je slavila ispred Rusije na drugom i Nemačke na trećem mestu.

Pitijev sunarodnik Bendžamin Praud osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Praud je u najbržoj trci na prvenstvu trijumfovao u vremenu od 21 sekunde i 34 stotinke, dok je Grk Kristijan Gklomeev na drugom mestu kasnio deset stotinki.

Bronzana medalja sa 34 stotinke zaostatka pripala je Italijanu Andreji Varnjaniju.

Kod žena, u mešovitoj štafeti 4x100 metara trijumfovala je ekipa Rusije, ispred Danske i Velike Britanije.

U trci 50 metara delfin stilom kod žena zlatnu medalju osvojila je Šveđanka Sara Šestrem, dok se srebrnim odličjem okitila Dankinja Emili Bekman, a bronza je pripala Kimberli Bijs iz Belgije.

Šestrem je poput Pitija stigla do četvrtog zlata u Glazgovu, nakon 50 i 100m slobodno i 100 delfin. Ukupno ima 14. evropskih titula.

Ruskinja Julija Efimova trijumfovala je u trci na 50 metara prsno, dok je drugo mesto zauzela Britanka Imodžen Klark, a Italijanka Arijana Kastiljoni našla se na trećem mestu.

Trka na 100 metara delfin stilom kod muškaraca pripala je Italijanu Pjeru Kodiji, dok je njegova sunarodnica Margerita Panzerija trijumfovala u 200 metara lednjim stilom.

U trkama 400 metara mešovito u muškoj konkurenciji trijumfovao je Madjar David Verašto, dok je kod žena slavila Italijanka Simona Kvadarelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: