Rukometaši poraženi i od Rumunije

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Rumunije 28:21 (15:13) u borbi za treće mesto na "Jelou kupu" u švajcarskom Vinterturu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

09:00

Rukometaši poraženi i od Rumunije
Foto: Getty images

Sastav Srbije, oslabljen povredama i izostankom igrača iz nemačke Bundeslige koji će se u nedelju priključiti ekipi, doživeo je drugi poraz u Švajcarskoj posle domaće selekcije.

Najefikasniji kod "orlova" bio je Mijajlo Marsenić sa osam golova, Petar Đorđić dao je četiri, a Dobrivoje Marković tri.

Duel sa Rumunima može se podeliti na period do 23. minuta i ostatak meča. "Orlovi" su do tog trenutka vodili 11:8 uz efikasne Marsenića, Đorđića i Markovića, te korektnu odbranu sa Cuparom među stativama.

Rumuni su serijom 7:2 rešili u korist poslednjih sedam minuta prvog poluvremena, a prednost nisu ispustili do kraja utakmice (15:13). Ponestalo je rešenja u napadu u timu Jovice Cvetkovića, pa je tim čuvenog trenera španske Barselone, Ćavija Paskvala, u 39. minutu došao do "plus" pet – 20:15.

Vratio se srpski tim u igru golovima mladog levog beka Milana Jovanovića, ali se ispostavilo da bliže od tri gola minusa nije mogao (20:170, 21:18).

Dao je srpski selektor šansu svim raspoloživim snagama osim pošteđenih Nemanje Ilića i Stefana Vujića koji nisu bili u protokolu, ali nije išlo, pre svega, u napadu. Rumuni su rešili poslednja četiri minuta serijom 3:0 i na kraju slavili ubedljivo – 28:21.

Srpski rukometaši u nedelju se vraćaju u Beograd iz Švajcarske, a popodne ih očekuje prvi trening u Kovilovu u kompletnom sastavu.

Prvo mesto na turniru osvojila je Rusija pobedom nad domaćinom 30:29.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: