Lukaku asistirao Sitiju, Pep opet bolji od Žozea

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su gradskog rivala Junajted sa 2:1 na 'Old Trafordu' u derbiju koji je obeležio 16. kolo Premijer lige!

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

17:20

Lukaku asistirao Sitiju, Pep opet bolji od Žozea
Photo by Michael Steele/Getty Images

Ekipa Pepa Gvardiole poptuno je nadigrala rivala u gostima i ostvarila rekordnu, 14. uzastopnu pobedu u nacionalnom prvenstvu, što nikome u engleskom fudbalu do sada nije pošlo za rukom.

Samo je isto učinio Arsenal tokom 2002. godine, ali u dve sezone.

Ovim trijumfom ’Građani’ su povećali prednost nad drugoplasiranim Junajtedom na čak 11 bodova i krupnim koracima koračaju ka tituli.

U 20. međusobnom duelu dvojice po mišljenju mnogih najboljih trenera današnjice, nekadašnji strateg Barselone i Bajerna produžio je dominaciju – deveti put je bio uspešniji, uz sedam remija i samo četiri poraza.

Zanimljivo je da im je najvažnija tri boda u sezoni doneo napadač ’Crvenih đavola’ Romelu Lukaku, koji je asistirao kod oba gola. Strelac jedinog pogotka za Junajted bio je Markus Rašford.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je čitav susret u poraženom sastavu, koji je bio oslabljen neigranjem Pola Pogbe.
Photo by Michael Steele/Getty Images
Od samog početka utakmice gosti su preuzeli inicijativu i Junajted je retko kada imao loptu u svom posedu. Iako se činilo da Murinjo nije izveo svoj "autobus", igrači u crvenim dresovima su igrali sve samo ne ofanzivno.

U 10. minutu ’Građani’ stižu do prve prilike – Sterling idealno upošljava Žesusa, ovaj je bio sam ispred protivničkog gola, ali je hteo da asistira i napravio grešku.

Nastavili su igrači Pepa Gvardiole da napada, šutirali su Fernandinjo i Silva, Žesus je pokušao da inscenira jedanaesterac, a tek u finišu poluvremena smo videli prava uzbuđenja. U 43. minutu je posle kornera sa desne strane i odbitka lopta je došla do Silve koji je bio potpuno neometan na petercu i lako je pogodio mrežu rivala.

Ipak, od tog trenutka Murinjov tim kreće ofanzivnije – Marsijal sjajno prolazi po levom boku, ulazi unutra i dobro šutira, ali pravo u golmana Sitija. Dva minuta kasije Markus Rašford pogađa za izjednačenje i, uprkos inicijativi gostiju, na odmor se odlazi nerešenim rezultatom.

Veliku grešku napravili su Otamendi i Delf u trećem minutu nadoknade, lopta ih je preletela, a od levog beka je pala na nogu mladom engleskom napadaču koji rutinski pogađa.
Photo by Michael Steele/Getty Images
Drugi deo igra počeo je izmenama na obe strane – Lindelef je ušao umesto povređenog Roha u redovima Junajteda, dok je Gvardiola rizikovao i umesto Kompanija uveo Ilkaja Gindoana. Španski stručnjak promenio je formaciju u 3-4-3 i ’Građani’ su nastavili gde su stali u prvom poluvremenu.

Imali su inicijativu, a u 54. minutu došli su ponovo do prednosti, mora se priznati uz mnogo sreće. Opet je neočekivano Junajted loše branio prekid, a i Romelu Lukaku je tragično intervenisao u svom petercu. Silva je izveo skraćeni korner, belgijski napadač je želeo da izbije loptu i pogodio je svog saigrača u leđa, ona je pala u peterac odakle Nikolas Otamendi u padu pogađa mrežu De Hee – 1:2.

Posle vođstva katalonski stručnjak vraća se na 4-3-3 uvođenjem Mangale umesto napadača Gabrijela Žesusa, a nemoć Junajteda i dalje je trajala. De Hea je po ko zna koji put spasao svoj tim nakon odličnog udarca De Brejnea sa distance, da bi u 79. minutu bila viđena sporna situacija, a domaćin tražio penal.

Posle duela Otamendija i Erere, španski vezista je ostao na travi, međutim, sudija Oliver nije pokazao na penal. Štaviše, Erera je dobio žuti karton zbog simuliranja.

U međuvremenu je u igru ušao Zlatan Ibrahimović, pre nego što je golman Ederson izrastao u junaka svog tima, pet minuta pre kraja susreta. Posle sjajne akcije Lukaku je šutirao iz neposredne blizine pravo u lice Edersona, lopta se odbila do Mate, ali je i njegov šut zaustavio sjajni Brazilac.

Do kraja su gosti sačuvali svoj gol i otišli na velikih +11.

Manchester United 1-2 Manchester City | Highlights & Goals by footbie.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: