ESPN: ABA liga 11. najjača posle NBA

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde, te timovi Mege i FMP se takmiče u 11. najjačoj ligi na svetu van NBA po oceni ESPN.

Izvor: MLJ

Petak, 08.12.2017.

17:14

ESPN: ABA liga 11. najjača posle NBA
StarSport

Na prva dva mesta se iza NBA lige nalaze Evroliga i Evrokup, pa Srbija ima predstavnike i u ova dva takmičenja, jer Zvezda igra EL, a Partizan EK.

Prema analizi američke medijske kuće, neposredno ispred ABA su FIBA Liga šampiona i nemačka Bundesliga. Na osmom mestu je grčka, slede francuska, italijanska i VTB, da bi turska i španska liga kompletirale prvih deset.

Za regionalnu ligu se navodi da je izvor talenata koji odlaze u NBA. U prilog tome govori i podatak da je prošle 16 od 59 igrača iz Evrope, pre oprobavanja u NBA, igralo baš u ABA ligi.

Ova liga je i pod najbudnijim okom skauta iz Amerike, a kao neke od njenih prednosti se navode i dobri treneri. Većina ekipa prema oceni ESPN ne bi se probila do gornjih delova tabele neke od najjačih evropskih liga, a uglavnom se vode politikom "kupi jeftino, prodaj skupo".

Iza ABA lige su australijska, izraelska i kineska liga i one čine 15 najjačih košarkaških liga na svetu uz NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: